بررسی اثر کینماتیک فرود بر بروز آسیب سندروم فشار داخلی تیبیا در سربازان در طی دوره آموزش نظامی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

با توجه به اهمیت نقش کینماتیک اندام تحتانی در جذب نیروهای وارده به بدن هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی اثر کینماتیک اندام تحتانی بر بروز آسیب سندروم فشار داخلی تیبیا در سربازان در طی دوره آموزش نظامی می باشد.

روش ها

در پژوهش حاضر، سربازان مرد در طی دوره 6 ماه آموزش نظامی در سال 1401 بررسی شدند که تعداد 116 نفر از آنها انتخاب گردیدند. در ابتدای دوره آموزشی، ضمن بررسی وضعیت شیوع سندروم فشار داخلی تیبیا با استفاده از معیار یاتس و داده های کینماتیک، فرود آزمودنی ها و ولگوس داینامیک زانو، بوسیله دوربین فیلم برداری و به کمک نرم افزار کینوا جمع آوری شد. سپس سربازان به انجام تمرینات مربوط به آموزش نظامی پرداختند و در انتهای دوره 6 ماهه، با استفاده مجدد از معیار یاتس و وایت شیوع احتمالی سندروم فشار داخلی تیبیا، ارزیابی شد.

یافته  ها:

 میزان شیوع سندروم فشار داخلی تیبیا در سربازان در انتهای دوره 3/29 % بود. نتایج رگرسیون لجستیک برای بررسی نقش پیش ‏بینی کننده والگوس زانو در لحظه فرود تک پا در بروز آسیب سندروم فشار داخلی تیبیا نشان داد، مدل نهایی قادر به تبیین بین 6/57% و 82% واریانس بود. برای والگوس زانو در لحظه فرود دو پا، بین 5/54% و 6/77% واریانس، فلکشن ران انتهای فرود تک پا بین 5/60% و 2/86% واریانس، فلکشن ران انتهای فرود دوپا، بین 65% و 7/92% واریانس، فلکشن زانو انتهای فرود تک پا بین 3/65% و 1/93% واریانس و بلاخره برای فلکشن زانو انتهای فرود دو پا مدل نهایی قادر به تبیین بین 44/44% و 2/63% واریانس بود. نسبت شانس مربوط به والگوس زانو در لحظه فرود تک پا 204/2، در والگوس زانو در لحظه فرود دو پا  773/1، در متغیر فلکشن ران انتهای فرود تک پا 491/2، در فلکشن ران انتهای فرود دو پا 069/2، فلکشن زانو انتهای فرود تک پا 163/2 و در متغیر فلکشن زانو انتهای فرود دو پا 580/1 می باشد. از بین متغیرها، متغیر فلکشن ران انتهای فرود تک پا به لحاظ آماری نسبت به سایر متغیرها قدرت پیش بینی کنندگی بالاتری جهت بروز سندروم فشار داخلی تیبیا دارد (491/2).

نتیجه  گیری:

 نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد، کینماتیک فرود بر شیوع آسیب سندروم فشار داخلی تیبیا اثرگذار است که این تغییرات می تواند ناشی از ضعف عضلات عمل کننده در مفاصل اندام تحتانی و همچنین افزایش بار بیش از حد ناشی از تمرینات نظامی باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
90 تا 98
لینک کوتاه:
magiran.com/p2567010 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!