ارزش گذاری اقتصادی هزینه ها و منافع ویروس کرونا بر سلامت جامعه و آلودگی هوا (مطالعه موردی: شهر تهران)

پیام:
نوع مقاله:
مقاله مروری (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

مقاله حاضر با هدف بررسی پژوهش های علمی مرتبط با آلودگی هوا و مرگ های ناشی از ویروس کرونا و هزینه های ناشی از مرگ زودرس افراد و سال های از دست رفته عمر می باشد.

روش بررسی

روش پژوهش حاضر مطالعه مروری است. جامعه آماری پژوهش تمام مطالعات انجام شده موجود در پایگاه های علمی بین المللی و ملی بر اساس شاخص (DALY)  و رابطه آن با ذرات آلاینده با تاکید بر آلاینده ذرات معلق با قطر 5/2 میکرون (PM2.5) ، همچنین میزان اثرگذاری آلودگی هوا بر ویروس COVID-19 و میزان تمایل به پرداخت (WTP) آنها در ایران و جهان است. یافته های پژوهش با استفاده از تکنیک کدگذاری بر اساس کلید واژه های آلودگی هوا، ارزش گذاری مشروط، سال های عمر از دست رفته (DALY) و COVID-19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها

بررسی مطالعات بار بیماری های محیطی نشان دهنده سهم عوامل خطرزای محیطی از جمله PM2.5 هوای آزاد بر حسب شاخص تعداد سال های از دست رفته به واسطه مرگ یا ناتوانی (DALY) بوده است. همچنین بیشتر مطالعات در مورد تحلیل های آماری بر غلظت اندازه گیری شده برای آلاینده PM2.5 و داده های ابتلا و مرگ ناشی از COVID-19 در کشورهای مختلف می باشد.

بحث و نتیجه گیری

نتایج مطالعات نشان دهنده همبستگی قوی و معنادار بین غلظت آلاینده PM2.5 و نرخ ابتلا و مرگ ناشی از ویروس کرونا است. این امر نشان می دهد که با کنترل غلظت آلاینده های می شود نرخ ابتلا و مرگ ناشی از ویروس کرونا را کاهش داد.

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 15
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2583548 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)