مقایسه سیاست های اقتصادی دولت های جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی و بررسی جایگاه سرمایه-گذاری خارجی در سیاست های اقتصادی آنها از سال 2005 تا 2020

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف اصلی پژوهش حاضر، «مقایسه سیاست های اقتصادی دولت های جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی و بررسی جایگاه سرمایه گذاری خارجی در سیاست های اقتصادی آنها از سال 2005 تا 2020» می باشد. در این راستا، مدل مرحله ای والت روستو (در چارچوب نظریات توسعه گرایانه مبتنی بر تولید) مورد استفاده قرار می گیرد. روستو، برخلاف بسیاری از اندیشمندان حوزه توسعه معتقد است منابع طبیعی از جمله نفت در قالب منابع سرمایه ای در کنار عواملی مانند دولت مدرن، نهادی و قانون گرا-هر چند دیکتاتوری نرم- به عنوان عاملی مثبت و شتاب دهنده در جهت افزایش درآمد سرانه، افزایش انباشت سرمایه و ثروت، در طی فرآیندهای تاریخی توسعه به ویژه گذار از مرحله سنتی به مرحله پیش از خیز اقتصادی و نیز گذار از مرحله جهش اقتصادی به مرحله بلوغ اقتصادی (مرحله ماقبل مصرف انبوه)، نقشی سازنده ایفا می نماید. با این فرضیه که «درآمدهای نفتی- به مثابه عامل پایه ای به همراه عوامل حمایت کننده مانند زمامداری مبتنی بر قانون و سرمایه خارجی»، باعث گردیده تا امارات متحده عربی از سال 2005 به بعد سیاست اقتصادی توسعه گرایانه خاصه در زمینه هایی مانند رشد اقتصادی، افزایش درآمد ملی، کاهش بیکاری و... با فاصله زیادی نسبت به جمهوری اسلامی ایران در پیش بگیرد. نتایج نشان می دهد که عواملی مانند ماهیت ایدیولوژیک و تفاوت نگاه حاکمان جمهوری اسلامی ایران به مفاهیمی چون منافع ملی، نظام بین الملل، جهانی شدن و... باعث گردیده تا این کشور در مقایسه با امارات متحده عربی، در استفاده از نفت در گذار به توسعه اقتصادی، با موفقیت چندانی رو به رو نگردد.
زبان:
فارسی
صفحات:
1420 تا 1438
لینک کوتاه:
magiran.com/p2584314 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!