اثر کروسین بر اختلال عملکردی کبد القاشده با لیپوپلی ساکارید/دی گالاکتوزآمین در موش کوچک آزمایشگاهی نر

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
پیش زمینه و هدف

آسیب حاد کبدی یک سندرم کشنده است که باعث از دست رفتن سریع عملکرد کبد می شود. کروسین ماده موثره زعفران با خواص آنتی اکسیدانی، محافظتی و آنتی آپوپتوتیک است. در این مطالعه اثر کروسین بر اختلال عملکرد کبد در موش کوچک آزمایشگاهی نر ارزیابی شد.

مواد و روش کار

در این مطالعه ی پژوهشی، 28 سر موش کوچک آزمایشگاهی نر (24-20 گرم) به گروه های کنترل، آسیب کبدی و دو گروه آسیب کبدی تحت تیمار با کروسین 50 یا 200 mg/kg تقسیم شدند. آسیب کبد با تزریق ترکیب لیپوپلی ساکارید/دی گالاکتوزآمین (LPS/D-Gal) به ترتیب با دوزهای 50 microg/kg و 400 mg/kg ایجاد شد. کروسین حل شده در آب مقطر به مقادیر 50 و 200 mg/kg از 3 روز قبل تا 1 ساعت قبل از القاء آسیب کبدی به طور روزانه گاواژ شد. 24 ساعت بعد از القاء آسیب، موش ها با مخلوط کتامین 120 mg/kg و گزیلازین 10 mg/kg بی هوش و پس از گرفتن نمونه خون از قلب، با رعایت مسایل اخلاقی کشته شدند. مارکرهای کبدی ALT, AST و ALP و شاخص های MDA, SOD, Cat, MPO و TNF-α سنجش شدند. داده ها با نرم افزار Graphpad Prism 9.3 و با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و تست تعقیبی توکی و سطح معنی دار p<0.05 تجزیه وتحلیل آماری شدند.

یافته ها

تجویز کروسین موجب کاهش سطوح سرمی مارکرهای کبد، MDA, MPO, TNF-α و افزایش SOD در گروه های درمان در مقایسه با گروه LPS/D-Gal گردید (05/0<p) و تغییر Cat معنی دار نبود (05/0>p).

بحث و نتیجه گیری

کروسین با خاصیت آنتی اکسیدانی قوی توانست اختلال عملکردی کبد را از طریق کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب کم کند.

زبان:
فارسی
صفحات:
25 تا 34
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2584984 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)