بررسی جذب اسید هیومیک از محلول آبی با استفاده از UiO-66 عامل دار شده با گروه آمینی
مواد آلی طبیعی در بسیاری از آب ها وجود دارند و باعث مشکلات زیادی در فرایندهای تصفیه و کیفیت آب می گردند و اثرات نامطلوبی بر روی سلامتی انسان می گذارند، بنابراین باید به نحو مناسبی از آب حذف گردند. چارچوب های فلزی-آلی جاذب ه ای نوظهوری هستند که در سال های اخیر به طور گسترده ای مورداستفاده قرار گرفته اند. هدف از این مطالعه سنتز و استفاده از جاذب Uio-66-NH2 به عنوان یک جاذب جدید، برای حذف اسید هیومیک از آب بود.
این مطالعه در یک راکتور ناپیوسته و در مقیاس آزمایشگاهی انجام شد. ابتدا مشخصات جاذب سنتز شده مورد بررسی قرار گرفت. سپس تاثیر پارامترهای مختلف از قبیل pH، مقدار جاذب و غلظت اولیه اسید هیومیک بر روی فرایند جذب بررسی شد. همچنین ایزوترم ها و سینتیک های جذب اسید هیومیک بر روی جاذب Uio-66-NH2 تعیین شد و برای تحلیل داده ها و مقایسه ایزوترم ها از رگرسیون خطی و ضریب تعیین استفاده گردید.
آنالیزهای تعیین، مشخصات ساختار و ویژگی های جاذب ساخته شده را تایید کرد و مساحت سطح جاذب 4/673 مترمربع به ازای هر گرم به دست آمد. نتایج نشان داد که pH بهینه برای جذب اسید هیومیک در محدوده 5 تا 7 بود و مقدار بهینه جاذب 8/0 گرم بر لیتر بود و حداکثر جذب اسید هیومیک 2/2 میلی گرم به ازای هر گرم جاذب بود.
ایزوترم جذب اسید هیومیک بر روی جاذب با مدل ایزوترمی لانگمویر متناسب بود و سینتیک جذب آن از مدل سینتیکی شبه درجه دوم تبعیت نمود. این مطالعه نشان داد که با بهینه سازی فرایند می توان از این جاذب برای حذف مواد آلی استفاده کرد.