تحلیل شیوه های اجرا شده ارزشیابی تحصیلی در آموزش الکترونیکی و تاثیر آن بر خودکارآمدی تحصیلی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

هدف پژوهش حاضر تحلیل کیفی شیوه های اجرا شده ارزشیابی تحصیلی به عنوان یکی از ابعاد چالش برانگیز آموزش الکترونیکی و بررسی تاثیر آن بر خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان بوده است.

روش ها

پژوهش حاضر از منظر ماهیت آمیخته با رویکرد کیفی- کمی  است. جامعه ی مورد مطالعه در بخش کیفی، معلمان دوره دوم ابتدایی استان چهار محال بختیاری بوده اند که از بین آن ها با روش نمونه گیری هدفمند و با رعایت اصل اشباع نظری 15 نفر گزینش و مورد مصاحبه قرار گرفتند. در بخش کمی، از بین دانش آموزان دوره دوم ابتدایی شهرستان سورشجان، طبق فرمول کوکران تعداد 210 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای به عنوان نمونه گزینش شده و به پرسشنامه تصحیح شده شرر پاسخ دادند. روش تحلیل در بخش کیفی تحلیل مضامین با فرایند گام به گام و در بخش کمی روش تحلیل واریانس و آزمون بونفرونی با کمک نرم افزار SPSS بود. 

یافته ها

یافته های پژوهش نشانگر یک نگاه هشت مولفه ای در بعد تفاوت شیوه های ارزشیابی الکترونیکی با حضوری در بین معلمان بوده و شیوه های اجرا شده در دو گروه فرآیند مدار شامل ارزشیابی براساس مشارکت، پروژه ای و کارپوشه الکترونیکی و نتیجه مدار شامل آزمون های عینی و ذهنی و خود ارزشیابی، قابل تقسیم بودند. بالاترین میانگین خودکارآمدی تحصیلی در روش ارزشیابی براساس مشارکت و پایین ترین میانگین در شیوه ارزشیابی عینی بدست آمد.

نتیجه گیری

بکارگیری چند روش ارزشیابی به طور همزمان و استفاده از روش های فرایند مدار بهترین راهکار به منظور افزایش خودکارآمدی تحصیلی می باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
61 تا 72
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2586818 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)