طراحی الگوی جامع مدیریت جانشین پروری در اداره های ورزش و جوانان با رهیافت نظریه داده بنیاد و مدل ساختاری تفسیری
توسعه برنامه جانشین پروری هدف سازمان هاست و استقرار چنین توسعه ای همواره اولویت آنها بوده است. در نتیجه هدف این پژوهش طراحی الگوی جامع برنامه ریزی جانشین پروری در سازمان های ورزشی با رهیافت نظریه داده بنیاد و مدل ساختاری تفسیری بود.
روش شناسی:
این پژوهش به لحاظ روش از نوع آمیخته است. جامعه آماری پژوهش را خبرگان سازمان های ورزشی تشکیل می دادند. حجم نمونه بر مبنای اشباع نظری 15 نفر برآورد شد. روش نمونه گیری از نوع نظری بود. در بخش کیفی تحقیق به منظور گردآوری اطلاعات از مصاحبه عمیق و در بخش کمی از پرسشنامه استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل اطلاعات بخش کیفی از سه فرایند هم پوش کدگذاری باز، محوری و گزینشی و برای تحلیل اطلاعات بخش کمی از روش مدلسازی ساختاری تفسیری با کمک نرم افزار ISM software استفاده شد.
یافته ها نشان داد الگوی برنامه ریزی جانشین پروری برای سازمان های ورزشی تابع 20 مقوله فرعی و 5 مقوله اصلی (عوامل علی، عوامل زمینه ای، عوامل مداخله گر، عوامل تعاملی و پیامدها) است. همچنین این مدل در 8 سطح احصا شد، در پایین ترین سطح ساختار سازمانی، عوامل اجتماعی و فرهنگی، محیط پیرامونی، محیط بین المللی و در بالاترین سطح پیامدهای فردی و سازمانی قرار داشتند.
با اقتباس از یافته های تحقیق می توان گفت که پیامدهای فردی و سازمانی منتسب به برنامه ریزی جانشین پروری تابع عوامل علی، زمینه ساز، مداخله گر و تعاملی است.
-
ارائه الگوی توسعه گردشگری ورزشی فعال با رویکرد اقتصادی: سهم ورزش سلامت محور در تولید ناخالص داخلی
زهرا سهرابی*، مهرداد محرم زاده،
نشریه کسب و کار در ورزش، -
طراحی مدل تحریک تقاضا در ورزش ایران با استفاده از رویکرد آمیخته
فاطمه قوامی کومله، *، رضا شجیع
نشریه پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی، بهار و تابستان 1403 -
اثرات روان شناختی جانشینی مربیان در تیم های ورزشی
شیلا فرهنگیان، مظفر یکتایار*، مژگان خدامرادپور،
فصلنامه مطالعات روان شناسی ورزشی، پاییز 1402 -
شناسایی شاخص های روانشناختی در فرایند جانشین پروری مربیان ورزشی
شیلا فرهنگیان، مظفر یکتایار*، مژگان خدامرادپور،
فصلنامه مطالعات روان شناسی ورزشی، بهار 1402