بررسی اعتیاد به اینترنت در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در دوران همه گیری کووید 19

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
اینترنت در زندگی امروز بشر نیازی اساسی است و بر همین اساس می توان گفت جزء جدایی ناپذیری از زندگی دانشجویان به ویژه دانشجویان پزشکی است و نقش بسزایی در روند تحصیلی و پژوهشی آنان دارد. بعد از همه گیری کرونا تغییرات زیادی در سبک زندگی دانشجویان ایجاد شد که ممکن است به افزایش میزان مصرف اینترنت یا حتی اعتیاد به آن در این گروه منجر شده باشد. ازآنجاکه اعتیاد به اینترنت می تواند بر کیفیت زندگی و عملکرد تحصیلی دانشجویان تاثیر درخور توجهی داشته باشد؛ برآن شدیم با هدف بررسی اعتیاد به اینترنت در دانشجویان پزشکی علوم پزشکی شیراز در همه گیری کرونا پژوهشی انجام دهیم.
روش ها
پس از کسب موافقت معاونت پژوهشی، 210 نفر از دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی به صورت تصادفی در این مطالعه ی مقطعی وارد شدند. پرسش نامه دربردارنده ی سوالات اطلاعات دموگرافیک و اعتیاد به اینترنت یانگ در اختیار دانشجویان قرار داده شد و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 16،  تحلیل شدند.
یافته ها
از بین 210 دانشجوی شرکت کننده، 2/59 درصد مونث و 1/47 درصد مذکر بودند. 8/38 درصد دانشجویان بیش از شش ساعت در روز از اینترنت استفاده می کنند. همچنین 7/56 درصد از آن ها اعتیاد خفیف و 9/1 درصد اعتیاد شدید به اینترنت دارند. بین اعتیاد به اینترنت و سن، جنس و وضعیت تاهل ارتباطی یافت نشد؛ اما همراهی معناداری میان اعتیاد به اینترنت و بیشترین علت رجوع به آن وجود داشت.
نتیجه گیری
باتوجه به مصرف بالای اینترنت در روز و شیوع نگران کننده ی اعتیاد به اینترنت در بین دانشجویان پزشکی به ویژه در زمان پاندمی کرونا، به نظر می رسد فرهنگ سازی مناسب برای جلوگیری از آسیب های روحی روانی این رفتار اعتیادآور ضروری باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
113 تا 124
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2595236