بررسی سطح آگاهی دانشجویان رشته علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه علامه طباطبائی درباره ارتباطات علمی
پژوهش حاضر با هدف بررسی سطح آگاهی دانشجویان رشته علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه علامه طباطبایی درباره ارتباطات علمی انجام شده است.
روش شناسی:
این پژوهش کاربردی با روش پیمایشی-توصیفی انجام شد. جامعه پژوهش 70 نفر از دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه علامه طباطبایی بود. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته بود که هفت مولفه و 77 گویه داشت و پایایی آن بر اساس محاسبه آلفای کرونباخ 963/0 محاسبه شد. تحلیل های آماری با استفاده از نسخه 25 نرم افزار SPSS انجام شد.
یافته ها نشان داد که به صورت کلی دانشجویان در حد متوسطی با مصادیق ارتباطات علمی رسمی (با میانگین 03/4) و غیررسمی (با میانگین 31/3) آشنا هستند. همچنین آنها از عوامل فردی (با میانگین 54/3) و محیطی (با میانگین 36 /3) موثر بر ارتباطات علمی آگاهی داشتند. به علاوه، دانشجویان ضمن آشنایی با کانال ها و ابزارهای گوناگون برقراری ارتباطات علمی به شکل های مختلف از این ابزارها استفاده می کردند. در نهایت شاخص های اعتبار را در ارتباطات علمی می شناختند؛ به طوری که سطح آگاهی متوسط و رو به افزایشی نسبت به تمامی موارد مربوط به شاخص های اعتبار در ارتباطات علمی داشتند.
بر اساس نتایج به دست آمده، دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه علامه طباطبایی نسبت به ارتباطات علمی آگاه هستند. با این حال، با توجه به ماهیت رشته، دانشجویان تحصیلات تکمیلی باید ضمن آشنایی بیشتر با مفهوم ارتباطات علمی، در جهت ایجاد یک رابطه علمی غنی با پژوهشگران و افراد سرشناس در حیطه های مختلف علمی تلاش کنند.
-
بررسی فرهنگ و روش های اشتراک گذاری دانش در میان کارکنان کتابخانه های عمومی شهرستان اهواز
ریحانه ایزدیان، *، رضا ملکی
نشریه بازیابی دانش و نظام های معنایی، تابستان 1403 -
ارزیابی و رتبه بندی مجلات علمی روان شناسی با استفاده از مدل تحلیل پوششی داده ها (DEA)
مریم کرمی، *، فرهاد هادی نژاد
نشریه بازیابی دانش و نظام های معنایی، زمستان 1402