اثربخشی بازی درمانی (تراپلی) بر نشانه های افسردگی و سوگ کودکان داغدیده در همه گیری کرونا ویروس 1398

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

عواقب بیماری همه گیر کرونا ویروس1398 غیرقابل انکار است و به مثابه یک رویداد مهم مراقبت های بهداشتی منجر به گسترش احساس اضطراب، افسردگی، ترس و نگرانی های مزمن در بین کودکان شده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی تراپلی بر نشانه های افسردگی و سوگ کودکان داغدیده در همه گیری کرونا ویروس 1398 انجام شد.

روش بررسی

روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کودکان 7 تا 11 ساله فاقد پدر در سال 1400 در شهر یزد بود. نمونه  مورد مطالعه شامل 30 کودک-والد بودند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش قرار گرفتند. گروه آزمایش 12 جلسه 45 دقیقه ای به صورت هفتگی آموزش تراپلی را به صورت حضوری دیدند ولی گروه کنترل، مداخله ای دریافت نکرد. گروه ها در دو مرحله ی پیش آزمون و پس آزمون به مقیاس سوگ طولانی کودکان اسپویج و همکاران (2013) و مقیاس افسردگی کودکان کواکس (1977) پاسخ دادند. تحلیل داده ها نیز توسط نسخه 26 نرم افزار SPSS و با استفاده از  تحلیل کوواریانس تک متغیری (آنکوا) انجام شد.

یافته ها

بر اساس نتایج به دست آمده، اثر اصلی متغیر درمان بر نمره های نشانگان افسردگی و سوگ پس آزمون معنادار است (05/0>P). همچنین نتایج نشان داد که میانگین نمره های تعدیل شده پس آزمون نشانگان افسردگی و سوگ در گروه آزمایش، کمتر از گروه کنترل است.

نتیجه گیری

بنابر یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که بازی درمانی برای کاهش نشانگان اختلال سوگ در کودکان داغدار موثر است و شیوه آموزشی به کارگرفته شده، الگویی مناسب برای برخورد با این کودکان ارایه داده است.

زبان:
فارسی
صفحات:
15 تا 30
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2599320 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)