ارزیابی مدیریت ریسک در بانکداری ایران بر اساس اصول راهنمای IFSB
این پژوهش باهدف ارزیابی مدیریت ریسک بانکداری اسلامی بر اساس اصول راهنمای IFSB دریکی از بانک های دولتی استان خراسان شمالی انجام شد.
روش شناسی پژوهش:
روش پژوهش در این مطالعه از نوع توصیفی پیمایشی و جامعه آماری شامل کارمندان شعب و کارمندان و مدیران دوایر مختلف مدیریت منطقه بانک موردنظر بود. نمونه گیری به صورت هدفمند بوده و ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بود که در فرایند پیمایش 35 نفر مشارکت کردند. پرسشنامه ای که در این پژوهش استفاده شده است ترجمه پرسشنامه ارایه شده توسط رزمن و عبدالرحمان [30] بر اساس اصول راهنمای IFSB در سال 2015 است که روایی آن توسط خبرگان تایید و برخی نکات ویرایشی اعمال شد و نیز پایایی آن توسط 25 نفر از خبرگان با آلفای کرونباخ 76/0 تایید شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون های کولموگروف-اسمیرنوف، آزمون دوجمله ای و آزمون فریدمن استفاده شده است.
یافته ها حاکی از آن بود که 9 مولفه از 42 مولفه مدیریت ریسک در وضعیت مناسبی نیستند. این مولفه ها شامل 2 مولفه از مدیریت ریسک سرمایه گذاری، 4 مولفه از مدیریت ریسک بازار، 1 مولفه از مدیریت ریسک نقدینگی و 2 مولفه از جابجایی مدیریت ریسک تجاری هستند.
اصالت/ارزش افزوده علمی:
نتایج این مطالعه نشان داد که به ترتیب در زمینه های مدیریت ریسک بازار، مدیریت ریسک سرمایه گذاری، مدیریت ریسک تجاری جابجایی و مدیریت ریسک نقدینگی ضعف ها و فرصت هایی برای بهبود وجود دارد.
-
آسیب شناسی سنجش و مدیریت رضایت مشتریان در شرکت های با مشتریان سازمانی
غلامرضا توکلی، امید حیدری، *
نشریه مدیریت نوآوری و راهبردهای عملیاتی، پاییز 1401 -
اثربخشی آموزش های شهروندی بر کارکنان شهرداری بجنورد و تاثیرات آن بر مسئولیت پذیری اجتماعی و مهارت های اجتماعی و زیست محیطی
محبوبه سلیمان پورعمران*، ، شیما محمدزاده، حمیدرضا سوداگر
مجله محیط زیست و توسعه فرابخشی، زمستان 1399