طراحی الگوی رهبری تحول دیجیتال در آموزش دانشگاه علوم پزشکی البرز
از مهم ترین و چالش برانگیزترین وظایف رهبران در دوران حاضر است که منجر به تغییر چشم انداز رقابتی برای سازمان های امروزی شده است. لذا هدف پژوهش طراحی الگوی رهبری تحول دیجیتال در آموزش است.
روش شناسی:
از لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیت اکتشافی است که با رویکرد آمیخته (کیفی- کمی) مورد تحلیل قرار گرفت. جهت شناسایی مولفه های الگو، از روش کیفی و مصاحبه های عمیق استفاده شد. بخش کیفی، 15 نفر از خبرگان که شامل اساتید هییت علمی رشته مدیریت آموزشی و مدیران ارشد علوم پزشکی که به روش هدفمند انتخاب شدند. تحلیل بخش کیفی از روش تحلیل تم و با نرم افزار مکس کیودا استفاده شد. جهت برازش الگوی طراحی شده، از رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری به وسیله نرم افزار PLS استفاده شد. جامعه آماری کمی شامل 430 نفر از مدیران و کارشناسان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی البرز بود که به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه مبتنی بر یافته های کیفی بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت.
بخش کیفی نشان داد 6 تم اصلی شامل: رهبری تحول دیجیتال، خلق ارزش، تصمیم گیری، استراتژی سازمان، چالش های دیجیتال، یادگیری و 12 تم فرعی شناسایی شد. بخش کمی نیز مشخص شد بین رهبری تحول دیجیتال و عوامل رابطه معنی داری وجود دارد و الگوی طراحی شده از تناسب قابل قبولی برخوردار است.
رهبری تحول دیجیتال در آموزش، می تواند به بهبود کیفیت آموزش و ارتقای سطح دانش و توانمندی دانشجویان کمک کند.
-
بررسی دیدگاه دانشجویان پرستاری از وضعیت آموزش کارآموزی مدیریت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر
رضا بشارتی*،
فصلنامه توسعه ی آموزش جندی شاپور، پاییز 1403 -
خدمات مراقبت در منزل مادران، حلقه مفقوده نظام سلامت ایران
*
مجله تعالی بالینی، بهار 1403