ارائه راهبردهای مدیریت پیشگیری از تصادفات موتورسیکلت سواران در جاده های درون شهری اصفهان
امروزه تصادفات رانندگی یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان به شمار می روند. موتورسیکلت سواران از آسیب پذیرترین کاربران سیستم حمل ونقل هستند. اندازه نسبتا کوچک همراه با موتور قدرتمند و سرعت بالا، نبود حفاظ برای سرنشینان، پیچیدگی مانور و پایداری کم، ریسک و شدت تصادفات موتورسیکلت را افزایش می دهد. با توجه به اثرات جانی و مالی عظیم ناشی از تصادفات وسایل نقلیه موتوری در جوامع، محققان به طور مستمر به دنبال راهکارهایی برای مدیریت پیشگیری از تصادفات هستند. هدف پژوهش حاضر تعیین راهبردهای مدیریت پیشگیری از تصادفات موتورسیکلت سواران در جاده های درون شهری اصفهان است.
این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش انجام توصیفی-تحلیلی است. به منظور دستیابی به اهداف پژوهش از تکنیک SWOT با بهره گیری از روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و مقایسات زوجی راهبردهای پیشنهادی جهت مدیریت کاهش تصادفات استخراج گردید.
پس از استخراج عوامل درونی (قوت ها و ضعف ها) و بیرونی (فرصت ها و تهدیدها) یافته های پژوهش نشان داد با توجه به وزن بالای نقاط ضعف و فرصت ها در زمینه مدیریت کاهش تصادفات نسبت به دو عامل دیگر، راهبرد بازنگری انطباقی (WO) مطلوب ترین راهبرد در مدیریت کاهش تصادفات موتورسیکلت در شهر اصفهان می باشد.
مهم ترین دلایل ضعف مدیریت تصادفات موتورسیکلت سواران در شهر اصفهان به عوامل انسانی بر می گردد. منشا اصلی این ضعف ها پایین بودن فرهنگ رانندگی است که منجر به رفتارهای خطرآفرین می گردد. در واقع می توان عدم آموزش موتورسیکلت سواران طبق استانداردهای جهانی و سهولت در گرفتن گواهینامه را از اصلی ترین دلایل این ضعف ها دانست.
-
بررسی نقش پلیس در مدیریت پیشگیری از جرائم سبز در مناطق پیراشهری (مطالعه موردی: باغستان های شهر قزوین)
جعفر محمدی برزگر*،
مجله توسعه فضاهای پیراشهری، بهار 1403 -
الگویابی مکانی فضایی جرم مواد مخدر در نواحی استان تهران(فرماندهی های انتظامی تهران بزرگ،تهران شرق و تهران غرب)
فرزاد درویشی*،
پژوهشنامه مواد مخدر، زمستان 1402