واکاوی سیاست کیفری قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» مصوب سال 1400 راجع به سقط جنین جنایی و جرائم مرتبط با آن
گرچه سقط جنین با اهداف طبی و درمانی در اکثر کشورها پذیرفته شده است، اما سقط جنین جنایی را امری مذموم دانسته و در قوانین کیفری خود برای مرتکبین این رفتار مجازات تعیین نموده اند. با این وجود افزایش میزان سقط جنین جنایی در سال های اخیر، ضرورت مقابله با این پدیده را بیش از پیش روشن نموده است. پژوهش حاضر ضمن بررسی تغییراتی که در قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» مصوب سال 1400 در رابطه با جرایم مرتبط با سقط جنین ایجادشده، به شناسایی آخرین تحولات سیاست کیفری ایران در این رابطه می پردازد.
این تحقیق از نوع نظری بوده، روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می باشد و روش جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و با مراجعه به اسناد صورت گرفته است.
ملاحظات اخلاقی:
در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
«قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» مصوب سال 1400 در رابطه با سقط جنین جنایی و جرایم مرتبط با آن تغییرات مهمی به وجود آورده است که از جمله می توان به تشدید مجازات مرتکبین این جرایم و تعیین عناوین مجرمانه جدید در این حوزه اشاره کرد.
بررسی تغییرات اعمال شده در قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» مصوب سال 1400 نشان می دهد که قانونگذار ایران در جدیدترین سیاست کیفری خود در مواجهه با سقط جنین جنایی و جرایم مرتبط با آن، رویکرد سخت گیرانه تری در پیش گرفته است.
-
شروط دخالت دولت در زندگی خصوصی شهروندان از منظر کنوانسیون اروپایی حقوق بشر
محمدمهدی برغی*
نشریه مطالعات حقوق عمومی، پاییز 1403 -
مبانی جرم انگاری قوادی در فضای مجازی
مصطفی شیبانی، محمد رضا رحمت*، محمدمهدی برغی، حمید روستایی صدرآبادی
نشریه فقه جزای تطبیقی، زمستان 1402