بررسی آگاهی و عملکرد بهورزان نسبت به عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی و راهکارهای پیشگیری از آن در استان بوشهر در سال 1396
ارتقاء دانش و عملکرد.عملکرد بهورزان بر کیفیت مراقبت های ارایه شده توسط آنان تاثیر بسزایی دارد. این مطالعه با هدف تعیین دانش و عملکرد بهورزان شاغل در خانه های بهداشت استان بوشهر نسبت به عوامل خطر بیمار ی های قلبی عروقی و راهکارهای پیشگیری از آن در سال 96 انجام شد.
این مطالعه توصیفی تحلیلی به روش مقطعی است. .جامعه مورد بررسی بهورزان شاغل در خانه های بهداشت استان بوشهر (391 نفر) بودند که به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. از پرسشنامه های حاوی دانش دموگرافیک، دانش و عملکرد بهورزان با روش تکمیل خود گزارشی استفاده شد. داده ها پس از ورود به نرم افزار آماری SPSS 19 با استفاده آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی (من ویتنی، کروسکالوالیس و ضریب همبستگی پیرسون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها نشان داد که در زمینه دانش اکثر افراد 42/62% (244 نفر) دانش خوب، 54/35% (139 نفر) دانش متوسط و 04/2% (8 نفر) دانش ضعیف داشتند. در مورد عملکرد اکثر افراد 68/86% (338 نفر) عملکرد خوب، 74/10% (42 نفر) عملکرد متوسط و 58/2% (11 نفر) عملکرد ضعیف داشتند. کمترین و بیشترین دانش و عملکرد به ترتیب در حیطه ی های (دخانیات وفشارخون) و (دخانیات و دیابت) می باشد.
مطالعه ما نشان داد که میانگین نمره دانش و عملکرد بهورزان در خصوص کنترل بیماری قلبی عروقی بالاتر از نمره متوسط می باشد. با توجه به اولویت نیازهای آموزشی در زمینه دانش و عملکرد که مربوط به دانش بهورزان در مورد عامل خطر دخانیات و عملکرد بهورزان در زمینه تشویق بیماران به فعالیت بدنی بیشتر است، لذا طراحی و اجرا دوره های بازآموزی پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی و و عوامل خطر مرتبط با آن پیشنهاد شود.