اثربخشی واقعیت درمانی بر استرس و اضطراب کرونا در بیماران مبتلا به کووید 19
کرونا ویروس در اواخر سال 2019 به سرعت به یک همه گیری جهانی تبدیل شد که اضطراب و وحشت را در بین مردم افزایش داد. این بیماری آسیب های زیادی به جامعه و مردم وارد کرد. هدف پژوهش حاضر اثربخشی واقعیت درمانی بر استرس و اضطراب کرونا در بیماران مبتلا به کووید 19 می باشد.
روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون و پیگیری می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی بیماران مبتلا به کووید19 استان مازندران بودند که از میان آنان به روش نمونه گیری تصادفی 30نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه استرس کرونا (1399)، پرسشنامه اضطراب کرونا (1398) استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و از طریق برنامه نرم افزار SPSS-24 تحلیل شدند.
تفاوت میانگین نمرات مولفه ها و نمره کل استرس کرونا به مانند مولفه ها و نمره کل اضطراب کرونا در مراحل پیش آزمون- پس آزمون و پیش آزمون - پیگیری به لحاظ آماری معنادار، اما تفاوت میانگین آن نمرات در مراحل پس آزمون - پیگیری در سطح 05/0 غیر معنادار است.
واقعیت درمانی استرس و اضطراب کرونا را در بیماران مبتلا به کووید 19 به صورت پایدارکاهش می دهد. به اینکه آموزش روش واقعیت درمانی تاثیر مطلوبی بر کاهش اضطراب ناشی از کرونا و استرس کرونا و در نهایت مشکلات سلامت روان دارد؛ بنابراین مدیران و مسیولان سیستم های بهداشتی و درمانی می توانند نسبت به استفاده از این روش های درمانی استفاده نمایند.