تحلیل تطبیقی عدالت در سلامت در برنامه های توسعه ایران
عدالت سلامت مفهومی پیچیده و چندبعدی است که به توزیع عادلانه منابع و فرصتهای سلامت اشاره می کند. در کشورهای درحال توسعه، که منابع محدود هستند، تضمین عدالت در سلامت، چالش بزرگی محسوب می شود. این مطالعه با هدف بررسی میزان توجه به عدالت سلامت در برنامه های توسعه ایران انجام شده است.
متن کامل برنامه های توسعه اول تا ششم ایران با استفاده از رویکرد تحلیل محتوای هدایت شده به صورت کیفی تحلیل شد. ابعاد عدالت سلامت (در دسترس بودن، بسندگی، دسترسی، تناسب و مقرون به صرفه بودن) مشخص و فراوانی هریک از ابعاد با استفاده از جدول متقاطع در نرم افزار SPSS محاسبه گردید. اعتبار مطالعه ازطریق نظرات متخصصان و توافق بین ارزیابان با استفاده از ضریب کاپا کوهن ارزیابی شد.
درصدهای به دست آمده از ابعاد گوناگون عدالت در سلامت در برنامه های توسعه شامل دسترسی 17/7درصد، کفایت 12/4 درصد ، تناسب 7/7 درصد، مقرون به صرفه بودن 4/3درصد، و در دسترس بودن 1/9 درصد بود.
با توجه به پیچیدگی و چندبعدی بودن مفهوم عدالت در سلامت، فقط توسعه متوازن این ابعاد می تواند به تحقق عدالت در این حوزه منتج گردد. این موضوع باید در برنامه های توسعه با دقت بیشتری مورد توجه قرارگیرد و اهداف این برنامه ها با توجه به این ضرورت تدوین و به اجرا درآید.
-
مدل سازی عوامل موثر بر شناسایی فرصت های کارآفرینی در گردشگری درمانی با استفاده از روش ساختاری تفسیری
مهشید حمزه ئی طهرانی، جلال حقیقت منفرد*،
نشریه مدیریت کسب و کارهای بین المللی، پاییز 1403 -
بررسی علل کسورات پرونده های بستری بیماران تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی در بیمارستان توانبخشی رفیده در سال 1400
سیده محبوبه حسینی زارع، جعفر باباپور، ، سید مهدی محسن زاده، پروانه اصفهانی، سیده معصومه حسینی زارع، نجمه آشوری، بیژن خراسانی*
فصلنامه آرشیو توانبخشی، بهار 1403 -
بررسی جامعه شناختی خشونت خانگی نسبت به زنان در ایران: یک مطالعه مروری
مسعود کوچانی اصفهانی، *، حامد صدیقی، آسیه نمازی، حسین رامشگر
نشریه تداوم و تغییر اجتماعی، پاییز و زمستان 1401 -
تلقی از سلامت اجتماعی در مقالات علمی پژوهشی فارسی
، حجت شریفی*
مجله فرهنگ و ارتقای سلامت (فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران)، تابستان 1401