مروری بر پانسمان های موثر در ترمیم زخم ناحیه دهنده پوست با ضخامت پارشیال در بیماران سوختگی نیازمند پیوند پوست

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

سوختگی یکی از مهمترین و رایج ترین علتهایی است که به دنبال آن یک فرد ممکن است متحمل زخم پوستی با ضخامت پارشیال گردد. محل برداشت پوست با ضخامت پارشیال بسیار دردناک می باشد و تا زمان ترمیم زخم، دارای ترشح می-باشد و مستعد عفونت است. لذا باید جهت جلوگیری از آسیب فیزیکی و عفونت، پانسمان مناسب در محل استفاده نمود. هدف از تدوین این مقاله بررسی تعدادی از پانسمانهای موثر بر زخم ناحیه دهنده پوست و میزان کارایی آنها می باشد.

مواد و روش ها

این مطالعه مروری حاصل جستجو و تحلیل مطالعات در متون چاپی و منتشر شده در داده پایگاه های الکترونیک PubMed, Medline، Scopus، SID، Cochrane و جستجو با موتور جستجوی Google Scholar بین سالهای 2000 تا 2021 به زبان فارسی و انگلیسی می باشد.

یافته ها

هدف از مدیریت محل برداشت پوست، تسریع زمان بهبودی بدون بروز عوارض جانبی می باشد. امروزه، از پانسمانهای مختلفی مانند گاز وازلین، عسل، گاز ساده مرطوب، برگ درخت موز و طیف متنوعی از پانسمان های مدرن جهت ترمیم زخم محل برداشت پیوند پوست با ضخامت پارشیال استفاده می گردد. ولی همچنان یکی از چالشهای درمانی پیدا کردن پانسمانی ایده آل می باشد.

بحث و نتیجه گیری

در حال حاضر نمی توان نقش پانسمانهای مدرن در بهبود محل برداشت پوست را نادیده گرفت. به هر حال هر پانسمانی که بتواند باعث تسریع در زمان ترمیم در محل دهنده پوست با ضخامت پارشیال گردد و درد هنگام برداشت پانسمان را کاهش دهد و از عوارضی چون عفونت جلوگیری کند و از لحاظ هزینه ای نیز مقرون به صرفه باشد انتخاب مناسبی است.

زبان:
فارسی
صفحات:
7 تا 16
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2635262