بررسی میزان ریزسختی و ریزنشت CEM cement پس از اضافه کردن آب به سمان نیمه ست شده
ریزنشت از مهم ترین عوامل در شکست درمان سیستم کانال ریشه محسوب می گردد. ریزسختی از جمله خصوصیات فیزیکی بیوسرامیک ها می باشد که می تواند تحت تاثیر فاکتورهای محیطی مختلف مانند رطوبت محیط قرار بگیرد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر اضافه کردن آب به سمان نیمه ست شده بر روی میزان ریزسختی و ریزنشت CEM cement انجام شد.
در این مطالعه آزمایشگاهی تعداد50 دندان تک ریشه انتخاب گردید . دندان ها از ناحیه CEJ و هم چنین 3 میلی متر اپیکالی ریشه ها با فرز قطع شدند و بلوک های عاجی به ارتفاع 5 میلی متر تهیه شد. پیزوریمر شماره 2 برای آماده سازی کانال استفاده شد. دندان ها به دو گروه 23 تایی مورد و دوگروه 2 تایی کنترل مثبت و منفی تقسیم شدند. در گروه اول CEM-Cement تهیه شده مطابق با دستور کارخانه سازنده، در کانال قرار گرفت. در گروه دوم بعد از اضافه کردن آب به مخلوط نیمه ست شده CEM-Cement، کانال با سمان مورد نظر پرشد. نمونه ها برای 3 روز داخل رنگ متیلن بلو1% قرار گرفتند و سپس برش داده شدند. میزان ریزنشت زیر استریومیکروسکوپ ثبت شد. ریز سختی نمونه ها بعد از مانت در رزین آکریلی، با دستگاهVickers اندازه گیری شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزارversion 16 SPSS و آزمون ,Mann-Whitney Kruskal-Wallis و one-way ANOVA صورت گرفت.
بین دو گروه مورد مطالعه از نظر میزان ریز نشت (0/008>P-Value) و ریزسختی)0/001>P-Value تفاوت آماری معناداری دیده شد.
طبق نتایج مطالعه حاضر اضافه کردن آب به سمان نیمه ست شده نه تنها تاثیر بسیار بد کلینیکی ندارد بلکه حتی ممکن است سیل را افزایش دهد.
ریزسختی ، ریزنشت ، CEM-Cement
-
مقایسه رادیواپاسیتی Calcium Enriched Material (CEM) cement و (MTA) Mineral Trioxide Aggregated با سه نوع سیلر اندودنتیک در رادیوگرافی پری اپیکال دیجیتال
، احسان توکلی حسینی، ملیحه داورپناه*
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، بهمن 1401 -
بررسی آگاهی و درصد ارجاع دانشجویان سال آخر دندانپزشکی یزد در رابطه با حوادث حین درمان ریشه در سال 1400
، زهرا عاشق معلی، مریم کاظمی پور*
مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، زمستان 1401