آینده نگاری آموزش سلامت معنوی در علوم پزشکی
پرداختن به سلامت معنوی در کنار دیگر ابعاد سلامت انسانی در حرفه های مرتبط با سلامت در علوم پزشکی در ابعاد شخصی، حرفه ای و سازمانی، در کنار منافع زیاد آن از اهمیت ویژه ای در تعاملات با بیمار برخوردار است. طراحی یک خط سیر برای آموزش معنویت و سلامت معنوی کمک شایانی به نهادینه کردن سلامت معنوی خواهد کرد که هدف ما از این مطالعه شناسایی و تحلیل ساختاری عوامل موثر بر آینده آموزش سلامت معنوی در علوم پزشکی است.
مواد و روش ها:
شناسایی عوامل کلیدی موثر در تغییر آموزش سلامت معنوی در دو مرحله (مصاحبه نیمه ساختار یافته با اساتید و تکمیل پرسشنامه عوامل نهایی) انجام و سپس نوع تاثیرگذاری این عوامل کلیدی و پیشران های نهایی بر یکدیگر در یک جدول زوجی توسط نرم افزار میک مک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
از مجموع پیشران ها و عوامل کلیدی استخراج شده از مستندات و مصاحبهها، فاکتورهایی مانند نیازهای معنوی بیماران، عدم آگاهی و دانش، آموزش و مداخله بین رشته ای و کار تیمی، دشواری موضوع سلامت معنوی، اعتقاد اساتید و توانمندسازی اساتید بیشترین تاثیرگذاری بر آینده آموزش سلامت معنوی در علوم پزشکی دارد.
اگر چه تمام برنامه ریزی ها و سیاستگذاری ها با در نظر گرفتن نیازهای معنوی بیماران انجام می شود ولی ارتقاء سطح اعتقاد اساتید به حیطه سلامت معنوی به عنوان دومین عامل مهم در کنار عوامل دیگرمثل آموزش و مداخله بین رشتهای و کار تیمی، عدم آگاهی و دانش، دورهها و توانمندسازی اساتید، دشواری پرداختن به سلامت معنوی به عنوان مهمترین فاکتور تاثیرگذار بر آینده آموزش سلامت معنوی در علوم پزشکی بشمار می رود.