مبنای مسئولیت شرکت هلدینگ در قبال شرکت های تابعه در حقوق ایران و آمریکا

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

هلدینگ به شرکتی گفته می شود که از طریق داشتن مالکیت سهام سایر شرکت ها، فعالیت های آن ها را کنترل می کند. همچنین می توان هلدینگ را شرکت کنترل کننده ای دانست که فعالیت اصلی آن خرید سهام یک یا چند شرکت دیگر با هدف مدیریت شرکت های مذکور است. شرکت هایی که کنترل آن در اختیار هلدینگ است شرکت های تابعه یا فرعی گفته می شوند، ایجاد رابطه تبعیت و وابستگی میان دو شرکت که اغلب با هدف کسب حداکثر سود صورت می پذیرد، در مواردی هم می تواند منجر به سوءاستفاده گردد.

روش

این تحقیق از نوع نظری بوده و روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی است و بر مبنای جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و با مراجعه به اسناد،کتب و مقالات صورت گرفته است.

ملاحظات اخلاقی:

در تحقیق حاضر، اصل امانتداری، صداقت، بی طرفی و اصالت اثر رعایت شده است.

یافته ها

بررسی ها نشان می دهد هر ایالتی در آمریکا دستورالعمل های اساسی مخصوص به خود را در رابطه با شرکت ها دارد و با یکدیگر متفاوت هستند، در عین حال قانون فدرال حداقل استانداردهای مربوط به تجارت را مشخص کرده است که بیشتر آن ها در قانون اوراق بهادار 1933 یافت می شود.

نتیجه گیری

به نظر می رسد این تعریف تمایز درستی بین شرکت های هلدینگ و سرمایه گذاری و تعیین جایگاه مشخصی برای شرکت های تابعه، فرعی و وابسته در قوانین مالی و تجاری قایل نشده است. به علت فقدان قوانین و مقررات جامع و فنی در زمینه شرکت های هلدینگ، اصطلاح شرکت هلدینگ و شرکت سرمایه گذاری، به طور یکسان به کار برده می شود، در حالی که هر قسم باید مقررات خاص خود را داشته باشد، تصور عموم بر این است که شرکت هلدینگ، یک شرکت سرمایه گذاری است، در حالی که از نظر حقوقی، ساختار این دو شرکت با یکدیگر متفاوت و متمایز است.

زبان:
فارسی
صفحات:
390 تا 403
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2650361 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)