تحلیل روند موضوعی مقاله های ترومای جنگی در ایران
هدف این پژوهش تحلیل روند موضوعی مقاله های ترومای جنگی در ایران است.
این پژوهش با روش تحلیل محتوا و کتاب سنجی انجام شده است. جامعه پژوهش شامل 893 عنوان مقاله منتشر شده در مجلات علمی از سال 1360 تا سال 1396 است. گردآوری اطلاعات با چک لیست و تحلیل داده ها با نرم افزار اکسل انجام شده است.
یافته های پژوهش نشان داد که روند نشر و همکاری نویسندگان مقاله های ترومای جنگی در ایران صعودی است که بیشتر آن ها توسط محمدرضا سروش (68 مقاله)، مصطفی قانعی (42 مقاله)، بتول موسوی (35 مقاله)، طوبی غضنفری (31 مقاله) و مهدی معصومی (28 مقاله) در مجله های طب جانباز، طب نظامی و مجله پزشکی کوثر منتشر شده اند. همچنین رویکرد موضوعی مقاله ها در حوزه های مدیریت (برنامه ریزی و سیاستگذاری برای مواجهه با بحران های ناشی از جنگ)، خدمات (ارایه خدمات رفاهی، بهداشتی و درمانی)، پژوهش (شناسایی و کشف علل بیماری های ناشی از جنگ)، درمان (جراحی، تزریق، روان درمانی و روانپزشکی)، دارو (اثرگذاری داروهای موثر برای بیماران جنگی)، بیماری ها (شناسایی انواع بیماری های ناشی از جنگ)، سلامت (شناسایی عوامل موثر بر سلامت مجروحین، معلولین، جانبازان، اسیران و آزادگان، ورزش و اثرات آن) و گزارش های جنگی (درباره جنگ و آثار آن) بر روی مجروحین، معلولین، جانبازان، اسیران و آزادگان است. علاوه بر این مقاله ها از مسایل پزشکی و خدمات پزشکی به مسایل روان شناسی و روان شناختی تغییر رویکرد داده اند و مهم ترین شکاف های موضوعی آن ها در حوزه های زیرساختی، مدیریتی، علمی، اقتصادی و فرهنگی است.
نتایج این بررسی نشان داد که تحلیل روند پژوهش های ترومای جنگی در ایران برای آسیب شناسی و شناسایی شکاف ها و چالش های موجود در این زمینه مهم است و می تواند به سیاستگذاری علمی درست در این زمینه منجر شود.
-
ممیزی دانش پزشکان دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد
حمیدرضا بابایی، حمزه علی نورمحمدی*، سعید اسدی،
فصلنامه تحقیقات کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاهی، زمستان 1402 -
Relationship Analysis of Food Security with Patents and Gross Domestic Products
Ghasem Azadi Ahmadabadi, *, Ali Shabani
,