نقش سلامت در امنیت و توسعه پایدار ملی - بخش پنجم: سلامت معنوی و نسبت آن با امنیت پایدار ملی
امنیت معنوی، در ذیل امنیت پایدار ملی قرار دارد و رابطه وثیق آن با سلامت همه جانبه، دربرگیرنده مبانی، اهداف، اصول و ارزش های ناظر بر سلامت معنوی اسلامی است. در این مطالعه نسبت "سلامت معنوی در رویکرد اسلامی"، و در تعامل با اصل سلامت همه جانبه، با "امنیت پایدار ملی" مورد بررسی قرار گرفته و راهبردها و راهکارهای تحکیم و تعالی آن ارایه شده است.
روش مطالعه، «کتابخانه ای» و تجزیه و تحلیل داده ها، «کیفی» و از نوع «تبیینی» (علی) و «تفسیری» است.
امنیت معنوی و سلامت معنوی، در الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت، لازم و ملزوم یکدیگر و تحکیم و تعمیق رابطه دوسویه آن ها، باعث پیشرفت و تعالی می باشد. سلامت معنوی در منظومه سلامت همه جانبه، معنی و مفهوم پیدا می کند و هماهنگ با سایر ابعاد فیزیکی (جسمانی)، روانی و اجتماعی سلامت، در امنیت ملی و توسعه پایدار جامعه، تاثیرگذار است.
سلامت و امنیت دو نعمت الهی و دو ودیعه گرانبار و بی بدیل در جوامع انسانی هستند. ایمان به خداوند و تقویت صفات ایمانی، و عمل صالح، اصلی ترین خاستگاه صدور کنش های امنیت زا و همچنین اصلی ترین ساز و کار حصول و ارتقای سلامت معنوی است. در تامین، نگهداشت و ارتقای بعد معنوی سلامت و تحکیم و اعتلای رابطه آن با امنیت پایدار ملی، هدف، شناخت و حفظ ارزش های دیرپای انسانی و اسلامی است که در ارایه آموزش، پژوهش، بهداشت، درمان و توانبخشی سلامت، همواره باید رعایت شوند و دایما افزایش یافته تا مراتب بالاتری از آن ها حاصل گردد.