چالش های انتقال ژن به سلول های سرطانی رده کلورکتال (CRC)
انتقال ژن، یک ابزار قدرتمند برای تغییر عملکرد سلول ها است که از کاربردهای آن می توان به درمان انواع بیماری ها اشاره کرد. با این وجود، مطالعات مختلف نشان می دهد که علیرغم وجود تنوع در روش های انتقال ژن، محدودیت های قابل توجهی در کاربرد هر روش وجود دارد. هدف از این مطالعه، مقایسه دو روش انتقال ژن با استفاده از ترکیبات PEI و لیپوفکتامین در سلول های سرطانی است.
در این مطالعه، از Caco-2 و HCT-116 به عنوان سلول های هدف و از سلول HEK-293 نیز به عنوان سلول کنترل استفاده شد. بدین منظور، ابتدا انتقال ژن با استفاده از دو ماده PEI و لیپوفکتامین انجام شد و سپس نتایج آنها بر اساس بیان پروتیین GFP با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفت.
نتایج این مطالعه نشان داد که انتقال ژن در سلول های HEK-293، به میزان مطلوبی صورت گرفته است، اما این فرآیند در سلول های رده کلورکتال بسیار ناچیز بود. همچنین در این میان، تفاوت هایی نیز بین میزان انتقال ژن در سلول های کلورکتال مشاهده شد؛ به گونه ای که میزان ترنسفکت در سلول های Caco-2 از سلول های HCT-116 کمتر بود.
میزان پذیرش ژن خارجی در سلول ها، به عوامل متعددی از جمله نوع و منشا سلول وابسته است. از آنجاییکه سلول های سرطانی دستخوش تغییرات متعدد ژنتیکی شده اند، در نتیجه دستکاری ژنتیکی آنها با محدودیت های بسیاری همراه است. به همین منظور توصیه می شود برای دستیابی به میزان بالای انتقال ژن در این سلول ها، از سایر روش ها مانند گزینش سلول به وسیله آنتی بیوتیک و تهیه رده سلولی پایدار استفاده شود.
ترنسفکشن ، لیپوفکتامین ، سرطان ، کلورکتال ، سیستم انتقال ژن
-
مدل مفهومی و نیازمندی های فرم گزارش مورد الکترونیکی برای جمع آوری حداقل مجموعه داده های عوارض واکسن کرونا
سید حمزه نصیری خوشرودی، علی اصغر صفائی*،
مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی، پاییز 1402 -
تاثیر یک دوره کوتاه مدت فعالیت ورزشی برون گرای استقامتی بر سلول های کمک کننده T به دنبال تزریق DNA واکسن بیان کننده گلیکوپروتئین D ویروس هرپس سیمپلکس تیپ 1
محمدطاهر افشون پور، مهدیه ملانوری شمسی*، سارا صعودی، ، رضا قراخانلو
فصلنامه فیزیولوژی ورزشی، بهار 1402