چالش های انتقال ژن به سلول های سرطانی رده کلورکتال (CRC)

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

انتقال ژن، یک ابزار قدرتمند برای تغییر عملکرد سلول ها است که از کاربردهای آن می توان به درمان انواع بیماری ها اشاره کرد. با این وجود، مطالعات مختلف نشان می دهد که علیرغم وجود تنوع در روش های انتقال ژن، محدودیت های قابل توجهی در کاربرد هر روش وجود دارد. هدف از این مطالعه، مقایسه دو روش انتقال ژن با استفاده از ترکیبات PEI و لیپوفکتامین در سلول های سرطانی است.

مواد و روش ها

در این مطالعه، از Caco-2 و HCT-116 به عنوان سلول های هدف و از سلول HEK-293 نیز به عنوان سلول کنترل استفاده شد. بدین منظور، ابتدا انتقال ژن با استفاده از دو ماده PEI و لیپوفکتامین انجام شد و سپس نتایج آنها بر اساس بیان پروتیین GFP با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفت.

یافته ها

نتایج این مطالعه نشان داد که انتقال ژن در سلول های HEK-293، به میزان مطلوبی صورت گرفته است، اما این فرآیند در سلول های رده کلورکتال بسیار ناچیز بود. همچنین در این میان، تفاوت هایی نیز بین میزان انتقال ژن در سلول های کلورکتال مشاهده شد؛ به گونه ای که میزان ترنسفکت در سلول های Caco-2 از سلول های HCT-116 کمتر بود.

بحث و نتیجه گیری

میزان پذیرش ژن خارجی در سلول ها، به عوامل متعددی از جمله نوع و منشا سلول وابسته است. از آنجاییکه سلول های سرطانی دستخوش تغییرات متعدد ژنتیکی شده اند، در نتیجه دستکاری ژنتیکی آنها با محدودیت های بسیاری همراه است. به همین منظور توصیه می شود برای دستیابی به میزان بالای انتقال ژن در این سلول ها، از سایر روش ها مانند گزینش سلول به وسیله آنتی بیوتیک و تهیه رده سلولی پایدار استفاده شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
23 تا 35
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2656509 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)