گزارش یک مورد حاملگی هتروتوپیک خودبه خودی با اکتوپیک در ناحیه ایسم و سرانجام تولد نوزاد

پیام:
نوع مقاله:
گزارش موردی (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

حاملگی هتروتوپیک به معنای وجود همزمان حاملگی داخل رحمی و یک حاملگی خارج رحمی است. میزان بروز آن 1 در هر 30000 بارداری است. در این مطالعه یک مورد حاملگی هتروتوپیک با مورد اکتوپیک دارای ضربان قلب در ناحیه ایسم لوله فالوپ گزارش می شود.

معرفی بیمار:

 بیمار خانم 31 ساله که در تاریخ 14/1/1399 با تاخیر قاعدگی به مدت 2 هفته و درد شکمی در ناحیه هیپوگاستر با ماهیت ثابت و پیشرونده که از حدود 3 روز قبل مراجعه شروع شده بود؛ به بیمارستان زنان شهیدان مبینی شهرستان سبزوار مراجعه کرده بود. LMP بیمار 6 هفته و 3 روز قبل بود. سابقه بیماری زمینه ای و مصرف داروی خاصی نداشت و علایم حیاتی پایدار بود. تهوع از قبل مراجعه و 2 نوبت استفراغ در اورژانس بیمارستان داشت. در معاینه شکم گاردینگ اختیاری، حساسیت و حساسیت برگشتی در ناحیه فوق عانه ای وجود داشت. سونوگرافی ترانس واژینال انجام و تیتراژ بتا درخواست شد. در سونوگرافی، تصویر کانون اکوفری به دیامتر تقریبی 7 میلی متر معادل 5 هفته و 2 روز در آدنکس سمت چپ به طور مجزا از تخمدان همراه با هماتوم 25*35 در اطراف آن مشاهده شد؛ که حاوی ضربان قلب جنین بود. تصویر یک ساک باداری به قطر تقریبی 15 میلی متر حاوی کیسه زرده و ضربان قلب در حفره آندومتر دیده شد. بیمار با تشخیص بارداری هتروتوپیک منتقل اتاق عمل شد. لوله سمت چپ در ناحیه ایسم حاوی توده 4*2 سانتی متر بود که کاملا آسیب دیده بود و در حال خونریزی فعال بود. سالپنژکتومی سمت چپ انجام شد. حاملگی داخل رحمی حفظ شد. بیمار در تاریخ 31/6/1399 با دردهای زایمانی مراجعه کرد؛ و تحت زایمان طبیعی بدون عارضه قرار گرفت.

نتیجه گیری

حاملگی هتروتوپیک اکثرا در موارد استفاده از روش های کمک باروری اتفاق می افتد. موارد خودبه خودی حاملگی هتروتوپیک نادر است. تشخیص سریع و به موقع نقش اساسی در رویکرد درمانی دارد.

زبان:
فارسی
صفحات:
104 تا 108
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2658081