بررسی جامعه شناختی معنویت در توسعه و کار آفرینی با روش داده بنیاد

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

بررسی نقش معنویت در کار آفرینی انجام شده است. کشوری که می خواهد توسعه یابد، باید کارآفرین داشته باشد . افرادی با علم در یک حوزه تخصصی ، قدرت ریسک پذیری بالا وخلاق و نوآور ، که تمام این ها به ارزش های درونی افراد کار آفرین بستگی دارد .زندگی معنوی لزوما به معنای تعلق به یکی از ادیان نهادینه و تاریخی نیست، بلکه به معنای داشتن نگرشی به عالم و آدم است که به انسان آرامش، شادی و امید بدهد.

روش

روش پژوهش کیفی است و در این پژوهش از روش نظری داده بنیاد استفاده شده است.ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختاریافته است.

یافته ها

جهان زیست های مختلف-تکثر گرایی-نسبیت گرایی هنجاری-فردیت گرایی-التقاط گرایی به عنوان عوامل علی که بر فرآیند معنویت بر کار آفرینی تاثیر دارند، شناسایی شدند. آشنایی با مکاتب فکری و ورز شهای مثل یوگا- تجارب فقر در خانواده،وقوع جنگ تحمیلی،انقلاب اسلامی، ،سر خوردگی های دینی به عنوان عوامل میانجی شناسایی شد. رشد شخصی،رضایت فردی،از خود فراتر رفتن،شناخت خود و خدا، تحلیل هزینه –پاداش،شناخت دیگران،کمک به دیگران به عنوان راهبردها و استقلال،نو آوری ،همدلی ،مسیولیت اجتماعی،خود نوشت، نوع دوستی به عنوان پیامدها استخراج شدند.

نتایج

پارادایم معنویت در همه افراد وجود دارد ،در جامعه سنتی نوع دینی آن مد نظر بود،اما با تحولات در جوامع ،افراد تعاریف و برداشت های متفاوتی از معنویت را برای خود قرار داده اند معنویت" امری منحصر به دنیای درون انسان و منزوی کننده ی او از جهان بیرون نیست بلکه موجب افزایش شگرف نیروی زندگی و پیدایش فراانگیزه وکار آفرینی در انسان می شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
17 تا 52
لینک کوتاه:
magiran.com/p2658320 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!