تهیه و تنظیم سرفصل های الگویابی آموزشی سلامت معنوی در نظام آموزش پزشکی
ضرورت و نیاز جامعه پزشکی به جنبه های معنوی در نظام آموزش پزشکی کشور و آموزش نحوه پرداختن به آن، در حال ایجاد می باشد. در این مطالعه با هدف تدوین سرفصل های آموزشی ویژه جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی، برنامه آموزش سلامت معنوی مبتنی بر رویکرد اسلامی، طراحی شده است.
در این مطالعه در طی سال های 1399 تا 1401 با مروری بر منابع و پژوهش های مربوط به مهارت های معنوی و معنویت در سلامت، رویکردهای کل نگر و نظام مند به انسان، گام های تدوین سرفصل های آموزشی متناسب با نیازسنجی صورت گرفته، برداشته شد و اهداف و راهبردهای آموزشی بر اساس سرفصل ها تدوین شد. روش تایید محتوای آموزشی در 5 پنل اختصاصی با حضور 13 کارشناس متخصص در حوزه سلامت معنوی، آموزشی و برنامه ریزی مورد تایید قرار گرفت.
راهبرد آموزشی سلامت و مراقبت معنوی در قالب 5 محور تعیین شد. آشنایی با اهمیت، چرایی و ضرورت سلامت و مراقبت معنوی در کار بالینی، مفهوم شناسی و مبانی سلامت معنوی با رویکرد اسلامی، راهنمای بالینی در سلامت و مراقبت معنوی، مهارت های لازم در سلامت معنوی، آشنایی با انواع مراقبت های معنوی، از جمله این محورها می باشد.
آموزش پزشکی در ایران در عین برخورداری از ویژگی های ممتاز، ضعف ها و کاستی های مهمی دارد. از جمله آموزش سلامت و مراقبت معنوی در دوران آموزش در دانشگاه های علوم پزشکی است. نوشتار حاضر که مبتنی بر کنکاش علمی و تجارب بالینی اساتید متخصص با رویکرد اسلامی در راستای دانش افزایی آموزشی و کسب مهارت های لازم متناسب بانیازهای معنوی جامعه پزشکی می باشد، گامی در رفع این کاستی است.
-
تعارض العداله فی الصحه الروحیه للمرضی ذوی الامراض المستعصیه، بالترکیز علی نهج البلاغه
*، سید روح الله موسوی زاده
مجله دراسات حدیثه فی نهج البلاغه، خریف و شتاء 1444 -
مولفه های روان شناختی عزت نفس از منظر قرآن کریم و منابع حدیثی با رویکرد مقایسه ای و تاکید بر اخلاق کاربردی
، حسین خوشدل مفرد*، محمد ناصحی، علی بنائیان اصفهانی
نشریه مطالعات اخلاق کاربردی، پاییز 1402