کاربرد آموزه های قرآنی در تحلیل رفتارهای تطابقی والدین دارای کودک مبتلا به تالاسمی
آگاهی تیم مراقبتی از رفتارهای تطابقی والدین دارای کودک مبتلا به تالاسمی و آموزش آموزه های مرتبط با تقویت باورها و اعتقادات دینی والدین در سازش آنان با استرس و بحران کمک می کند. بنابراین هدف این مطالعه تحلیل رفتارهای تطابقی والدین دارای کودک مبتلا به تالاسمی همراه با تفسیر آموزه های قرآنی مرتبط است.
این مطالعه در دو مرحله و با دو روش انجام شد. روش مورد استفاده در این تحقیق تحلیل محتوا برای تحلیل رفتارهای تطابقی والدین دارای کودک مبتلا به تالاسمی بود و جهت کاربرد آموزه های قرآنی مرتبط، از روش کتابخانه ایی با مرور منابع معتبر دینی و قرآن کریم استفاده شد.
پس از تجزیه و تحلیل داده ها سه طبقه به دست آمد. طبقه جستجوی امید و توکل بر خدا مطابق با سوره کهف آیه 23 "ولا تقولن لشیء إنی فاعل ذلک غدا"، و سوره غافر آیه 44 "فستذکرون ما اقول لکم و افوض امری إلی الله إن الله بصیر بالعباد"، طبقه جستجوی اطلاعات منطابق با سوره نحل آیه 43 و سوره انبیاء آیه 7 "ومآ ارسلنا من قبلک إلا رجالا نوحی إلیهم فسیلوا اهل الذکر إن کنتم لا تعلمون" و طبقه معنویت و سازش با بیماری کودک مطابق با تفسیر سوره رعد آیه 28 "الذین آمنوا و تطمین قلوبهم بذکر الله الا بذکر الله تطمین القلوب" مشخص شد.
نتایج حاصل از این پژوهش بینش جدیدی به تیم درمانی ارایه می کند و به آنان کمک می کند تا منابع معنوی چون امید و توکل بر خدا، جستجوی اطلاعات و معنویت و سازش با بیماری را شناسایی کنند. همچنین آموزش آموزه های قرآنی به والدین نقش مهمی در سازش والدین دارای کودک مبتلا به تالاسمی دارد.