طراحی مدل رهبری سلامت در دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی استان لرستان
افزایش سلامت کارکنان یکی از راه های مقابله با مشکلات سازمانها می باشد که سازمان ها در حال جستجو و کنکاش این موضوع می باشند. رهبری سلامت یکی از نکات کلیدی توسعه و سلامت کارکنان است. افرادی که در این جایگاه قرار میگیرند میتوانند منشا بسیاری از تغییرات باشند پس درک رهبری سلامت در محیط پیچیده با جهت گیری حفظ فرهنگ حول محور سلامت کارکنان از نظر جسمی و روانی از میزان اهمیت بسزایی برخوردار است. از آنجا که تاکنون مدل مشخصی برای رهبری سلامت تدوین نشده است، هدف اصلی پژوهش حاضر ارایه به اشتراک گذاشتن یک نمای کلی از ایده پردازی، مفهوم سازی مدل رهبری سلامت با روش آمیخته اکتشافی،کیفی تحلیل مضمون برای سلامت کارکنان است.
روش پژوهش:
جامعه آماری این پژوهش از خبرگان کلیدی و مطلع و دانشگاه علوم پزشکی خدمات بهداشتی و درمانی استان لرستان بوده و تا هنگام شناسایی و توصیف ابعاد و عناصر با رویکرد کیفی و با روش کیفی تحلیل مضمون و حصول اشباع نظری استمرار یافته و تدوین شده است. داده ها از طریق مصاحبههای مکتوب با انتخاب 16 نفر از خبرگان گردآوری و با استفاده از ابزار مصاحبه نیمه ساختار یافته است. برای محاسبه پایایی، کدگذاری با مطالعه سطر به سطر مصاحبه ها به صورت دستی در دو مرحله انجام گرفت و در نهایت با تحلیل شبکه مضامین و روش کدگذاری سه مرحله ای مورد تحلیل قرا رگرفت و اثر گذاری در ابعاد و عناصرمضمون اصلی سازمان دهنده دسته بندی، خلاصه و شکل گرفتند.
پس از انجام مراحل سهگانه، کدگذاری و تحلیل دادههای مصاحبه تعداد 54 مضمون پایه استخراج شد و تعداد 35 مضمون سازمان دهنده و در نهایت تعداد 6 مضمون فراگیر بودند شناسایی و استخراج شدند. یافته های تجربی حاصل از این پژوهش بر اساس نتایج حاصله نشان میدهد رهبری سلامت، موجب افزایش بهزیستی و سلامت جسمانی کارکنان میشود و مزایای مداخلات موجب حفظ منابع انسانی سازمانها میشود. مدل استخراج شده با ابعاد و عناصر کلیدی رهبر، موقعیت و پیروان، مکانیسم، پیشایندها و پسایندها دارای مقوله های تم به عنوان مدل رهبری سلامت پیشنهادی به رهبران و تحقیقات آتی برای سلامت کارکنان ارایه شد.
نتایج پژوهش حاضر نشان داد که مجموعهای از رفتارهای فردی، سازمانی شناسایی شده میتواند مدل مفهوم سازی رهبری سلامت را به طور منحصر بفردی قادر به هدایت مدیران و سیاست گذاران به سمت پسایندهای بهزیستی و سلامت و فرصتی را ایجاد کند که منجر به تحقق بستر تجربی عملکرد جدیدی برای مجموعه تحت رهبری سلامت آینده سازمانها را فراهم مینماید. این مطالعه برای اولین بار در ایران نیاز به ارایه تحلیل موضوعی برای سلامت کارکنان به عنوان بخش عمده سرمایه انسانی را برجسته کرده است.
پیروان ، رهبری سلامت ، موقعیت
-
تحلیل مفهوم ارزیابی خط مشی های حفظ و نگهداشت منابع انسانی به روش رویکرد تکاملی راجرز
محسن بیگدلی، *، وجه الله قربانی زاده
نشریه مدیریت سرمایه انسانی دفاعی، بهار 1403 -
Designing a Model of Talent Turnover from the Perspective of Knowledge Workers Who Have Resigned in the Iranian Offshore Oil Company
Mohammad Shaaf Aemal, *, Mehdi Tavakoli, Dariush Gholamzadeh
Management Strategies and Engineering Sciences, Autumn 2023