اثربخشی آموزش مهارت های ارتباطی بر تعهد و مسئولیت پذیری اجتماعی، سازگاری و عزت نفس دانشجویان آماد و پشتیبانی دانشگاه افسری و تربیت پلیس امام حسن مجتبی (ع)
بیان مسیله: کارکنان پلیس با افراد مختلف در جامعه تعامل دارند. لاجرم نیازمند آموزش مهارت های ارتباطی هستند؛ که تاثیر بسیاری بر عملکرد حرفه ای آنان می گذارد، برقراری ارتباط یکی از مهم ترین روش های تبادل اطلاعات است. آگاهی از اثربخشی این آموزش ها و مقاوم سازی دانشجویان در برابر چالش های مختلف، برای عملکرد بهتر آنان امری ضروری است.
در این پژوهش به تاثیر مهارت های ارتباطی بر مسیولیت پذیری اجتماعی، سازگاری و عزت نفس دانشجویان رسته آماد و پشتیبانی دانشگاه پرداخته شده است.
پژوهش حاضر کاربردی با بهره گیری از روش کمی و فن نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل انجام شده است. جامعه آماری، کلیه دانشجویان رسته آماد در سال 1401 که از میان آنان به صورت تصادفی ساده 40 نفر انتخاب گردیدند؛ و به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم و بعد از اجرای پیش آزمون گروه آزمایش 10 جلسه 90 دقیقه ای تحت آموزش قرار گرفتند درحالی که به گروه کنترل هیچ آموزشی ارایه نشد. برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه های مسیولیت پذیری اجتماعی، سازگاری اجتماعی و عزت نفس استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس تک متغیره[1] و با نرم افزار اس پی اس اس تجزیه وتحلیل گردیدند.
متغیرهای مسیولیت پذیری، در پیش آزمون 25.3 و در پس آزمون 39.6، متغیر سازگاری در پیش آزمون 56.3 و در پس آزمون 79.4 و متغیر عزت نفس در پیش آزمون 29.8 و در پس آزمون 52.7 در گروه آزمایش نسبت به گروه گواه افرایش یافته است.
آموزش مهارت های ارتباطی به ترتیب به طور معناداری برافزایش سازگاری، عزت نفس و مسیولیت پذیری، دانشجویان رسته آماد و پشتیبانی اثرگذار بوده است. به عبارت بهتر دانشجویان با بهره گیری از این مهارت ها می توانند تعامل بهتری داشته باشند.