تاثیر ناهنجاری های اسکلتی- عضلانی و عوامل خطر شغلی بر وضعیت جسمانی کادر درمان
اختلالات اسکلتی- عضلانی یک مسیله حایز اهمیت در بسیاری از محیط های کاری در نظام بهداشت و درمان است. هدف از این مرور سیستماتیک، بررسی اختلالات اسکلتی- عضلانی و عوامل خطر شغلی بر وضعیت جسمانی کادر درمان در ایران است.
یک جستجوی الکترونیکی از پایگاه های اطلاعاتی ملی و بین المللی شامل PubMed، Web of Science، Scopus، SID و IranMedex انجام شد. مقالات از سال 1390 تا 1400 با استفاده از کلمات کلیدی " اختلالات اسکلتی- عضلانی" و " کادر درمان" مورد جستجو قرار گرفتند.
از میان 360 مقاله در نهایت متن کامل 24 مقاله مورد بررسی قرار گرفت. نتایج مطالعه نشان داد که بیش ترین میزان شیوع ناهنجاری های اسکلتی- عضلانی و شکایات کارکنان در 12 ماه گذشته مربوط به درد در ناحیه گردن (01/46٪) است. همچنین از بین 24 عامل خطر شغلی شناسایی شده، ایستادن طولانی مدت (83/20٪) و حرکات تکراری (66/16٪) مهم ترین عوامل در بروز اختلالات جسمانی در کادر درمان است.
یافته های این پژوهش می تواند نقش بسزایی در توانمندسازی و ارتقاء نظام سلامت کشور از نظر سیاست های فردی، مدیریتی و سازمانی در مراکز بهداشتی- درمانی داشته باشد. بنابراین نیازهای فیزیکی، فشارهای روانی و ارگونومیکی محیط کار و سلامت کادر درمان را می توان بهبود بخشید.