پیش بینی سرسختی روانشناختی پرستاران: نقش تجارب معنوی و تنظیم هیجان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

پرستاری یکی از مشاغل پراسترس بوده و سرسختی روانشناختی می تواند در کنترل استرس و حفظ و تامین سلامت آنان اثرگذار باشد، بنابراین مطالعه حاضر باهدف نقش تجارب معنوی و تنظیم هیجان در پیش بینی سرسختی روانشناختی پرستاران انجام شد.

روش ها

پژوهش حاضر توصیفی-همبستگی بود. جامعه پژوهش شامل تمامی پرستاران شهر بیرجند در شش ماه دوم سال 1401 بودند که بر اساس جدول گجرسی ومورگان (1971) از افراد واجد شرایط تعداد 280 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند؛ و به پرسشنامه های تجارب معنوی اندروود و ترسی (2002)، تنظیم هیجان گراس و جان (2003) و سرسختی روانشناختی کیامریی و همکاران (1377) پاسخ دادند. جهت تحلیل داده ها از میانگین و انحراف معیار و آزمون همبستگی پیرسون با نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.

یافته ها

نتایج نشان داد همبستگی بین تنظیم هیجان (0/531=r) و تجارب معنوی (0/587=r) با سرسختی روانشناختی مثبت بود، همچنین مولفه های تجارب معنوی، 35/3 درصد و مولفه های تنظیم هیجان 29/1 درصد از واریانس سرسختی روانشناختی را تبیین می کنند.

نتیجه گیری

یافته های پژوهش حاضر نشان داد که تجارب معنوی و تنظیم هیجان پرستاران بر میزان سرسختی روانشناختی آنان موثر بوده و می توان گفت که با افزایش تجارب معنوی و تنظیم هیجان پرستاران، میزان سرسختی روانشناختی افزایش می یابد. لذا پیشنهاد می شود که با ارتقای تجارب معنوی و تنظیم هیجان پرستاران، زمینه بهبود سرسختی روانشناختی آنان فراهم شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
246 تا 253
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2688314