روند تغییرات تراکم تاج درختان در جنگل های شاخه زاد مریوان، استان کردستان
نویسنده:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
تاج پوشش، از مهم ترین مشخصه های ساختاری درختان جنگلی است که بر کارکردهای بوم شناختی درخت بسیار اثرگذار است. هدف از پژوهش پیش رو، بررسی روند تغییرات تراکم تاج درختان در جنگل های شاخه زاد مریوان بود. این پژوهش در دو توده جنگلی به نام های گاران و دوله ناو انجام شد. ابتدا در هر توده، پنج درخت انتخاب شد. از تاج هر درخت در چهار جهت اصلی جغرافیایی با فاصله یک متر از تنه درختان در شهریور سال 1400 و 1401 تصویربرداری شد. تاج پوشش درختان در هر تصویر با استفاده از نرم افزار MIP Cloud4 student اندازه گیری شد. برای مقایسه درصد تاج پوشش درختان در دو دوره تصویربرداری از آزمون تی جفتی استفاده شد. براساس نتایج، تراکم تاج درختان در رویشگاه گاران و دوله ناو در سال 1401 نسبت به سال 1400، به ترتیب 02/9 و 51/11 درصد افزایش داشت. از طرفی در رویشگاه گاران و دوله ناو بیشترین افزایش و تغییر تراکم تاج درختان در سمت جنوبی و شرقی تاج درختان مشاهده شد. همچنین، از سال 1400 به 1401، شرایط آب وهوایی بهبود یافته بود. درختان رویشگاه دوله ناو دارای میانگین پارامترهای کمی بزرگ تری نسبت به رویشگاه گاران بودند. با توجه به اهمیت تاج پوشش درختان در کارکردهای توده های جنگلی، برای مدیریت پایدار اعمال قرق عرصه های تخریب شده (هم سو با افزایش تاج پوشش) پیشنهاد شد.
کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
صفحات:
63 تا 68
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2696164
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
مقایسه اثر دو توده متفاوت بلوط (Quercus infectoria Oliv.) بر اندوخته کربن روی زمینی، خاک و لاشریزه در جنگل های آذربایجان غربی (مطالعه موردی: پیرانشهر و سردشت)
جلال هناره*، یعقوب ایرانمنش، ، صابر قاسم پور
مجله جنگل ایران، پاییز 1403 -
تحلیل ساختار توده های ارس (Juniperus excelsa M.B.) در ناحیه رویشی ایرانی- تورانی (مطالعه موردی: منطقه حفاظت شده پرور، استان سمنان)
پریسا پناهی*، خسرو ثاقب طالبی، هومن روانبخش، مرتضی مریدی، ، یوسف اجنی، مریم حسنی نژاد، مائده فدایی خجسته
فصلنامه جنگل و فرآورده های چوب، پاییز 1403