برآورد زی توده روی زمینی توده های جنگلی دست کاشت عرب داغ استان گلستان با استفاده از داده های ماهواره ای سنتینل 2

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف
جنگل های دست کاشت امروزه یکی از مهم ترین منابع ذخیره کربن جنگلی و از عوامل کاهش دهنده روند تخریبی عرصه های طبیعی هستند. زی توده روی زمینی درختان نقش اساسی در مدیریت پایدار جنگل و در کاهش روند گرم شدن کره زمین و یک منبع اطلاعاتی مهم محسوب می شود. معادلات آلومتریک ابزاری مهم برای کمی کردن زی توده روی زمینی درختان در جنگل ها هستند. در سال های اخیر، فنون سنجش ازدور با استفاده از روش های ناپارامتریک مانند الگوریتم رندوم فارست به طور گسترده برای برآورد زی توده درختان جنگل مورد استفاده قرارگرفته است. در این تحقیق قابلیت داده های سنتینل 2 با استفاده از الگوریتم رندوم فارست در برآورد زی توده روی زمینی توده های جنگلی دست کاشت عرب داغ استان گلستان مورد ارزیابی قرار گرفت.
مواد و روش ها
در این مطالعه از اطلاعات زی توده 180 قطعه نمونه دایره ای به مساحت 400 مترمربع حاصل از روش نمونه برداری خوشه ای استفاده شد. همچنین مختصات مراکز قطعات نمونه با استفاده از DGPS ثبت شد. زی توده روی زمینی قطعات نمونه از معادلات آلومتریک تهیه شده است. در این بررسی از داده های سنتینل 2 که پیش پردازش رادیومتری و هندسی شده بودند استفاده شد و براساس آن، شاخص های مختلف پوشش گیاهی تهیه شد. در اجرای الگوریتم رندوم فارست ارتباط بین مشخصه ی زی توده به عنوان متغیر وابسته و ارزش های طیفی شاخص های گیاهی تهیه شده به عنوان متغیرهای مستقل مورد بررسی قرار گرفت. مدل سازی با استفاده از 75 درصد قطعات نمونه (135 قطعه نمونه) با استفاده الگوریتم رندوم فارست صورت گرفت وارزیابی برآوردها با استفاده از 25 درصد قطعات نمونه (45 قطعه نمونه) انجام شد.
یافته ها
نتایج نشان داد که در بین متغیرهای مستقل مورد استفاده شاخص ها NDVI و GNDVI دارای بیشترین همبستگی در برآورد زی توده روی زمینی را داشتند و الگوریتم رندوم فارست با 310 درخت و 5 پیش بینی کننده و درصد مجذور میانگین مربعات خطا 83/35 درصد و ضریب تبیین 51/0 توانسته است که زی توده روی زمینی توده های دست کاشت عرب داغ را برآورد نمایند. همچنین نتایج نشان داد که الگوریتم رندوم فارست با استفاده از داده های سنتینل 2، مقادیر زی توده روی زمینی درختان را بیشتر از مقدار واقعی برآورد نموده اند. بین مقادیر زی توده روی زمینی برآورد شده و واقعی تفاوت معنی داری در سطح احتمال 95 درصد وجود ندارد (p-value > 0.05).
نتیجه گیری
نتایج این تحقیق نشان داد که داده های سنتینل 2 با دقت قابل قبول توانسته اند زی توده روی زمینی توده های دست کاشت عرب داغ را برآورد نمایند و باتوجه به نتایج حاصل شده در این مقاله می توان گفت که اطلاعات باندهای اصلی و شاخص های طیفی نقش مهم در برآورد زی توده روی زمینی داشتند.
زبان:
فارسی
صفحات:
93 تا 110
لینک کوتاه:
magiran.com/p2704289 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!