موانع عدم استفاده پرستاران از ابزارهای سنجش درد در نوزادان بستری در بخش های مراقبت ویژه نوزادان
سنجش میزان درد در نوزادان، باعث مدیریت صحیح درد و در نهایت بهبود فرایند درمان می گردد. اما با وجود پیشرفت های چشمگیر در مراقبت از نوزادان، همچنان موانعی در سنجش و مداخلات مرتبط با درد در نوزادان بستری وجود دارد. هدف از این مطالعه تعیین موانع ارزیابی و سنجش درد توسط پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه نوزادان، می باشد.
این مطالعه بصورت کیفی و با روش تحلیل محتوای قراردادی، از بهمن 1401 تا شهریور 1402 انجام شد. نمونه گیری به روش هدفمند انجام شد. 14 پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان های تهران و کرج، که سابقه کار بیشتر از 6 ماه داشته و تمایل به همکاری داشتند، وارد مطالعه شدند. مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار یافته جهت جمع آوری داده ها انجام شد. تحلیل داده های کیفی با استفاده از نرم افزار MAXQDA نسخه 2016 انجام شد.
نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها منجر به پیدایش چهار طبقه اصلی " بارکاری بالا" ، "جو ناهمسو"، "مراقبت بدون روح" و "کمبود آگاهی" و ده زیرطبقه گردید، که از موانع سنجش درد در نوزادان بودند.
در این مطالعه نداشتن آگاهی و شناخت ابزارهای اندازه گیری درد نوزادان، مشغله زیاد پرستاران، کمبود وقت، مستند سازی بیش از حد و عدم تناسب نیرو با تعداد نوزادان بعنوان مهمترین موانع ارزیابی درد نوزادان یاد شد. محققان می توانند بر اساس یافته های این مطالعه، مداخلات هدفمند، برنامه های آموزشی جامع و دستورالعمل های روشنی را در جهت بهبود کیفیت مراقبت های نوزادان، ارائه دهند.
-
رویکرد مراقبت فردمحور در بخش مراقبت ویژه: یک مرور نظام مند
میراکبر میرابراهیمی، ملیحه السادات موید، ، یاسر سعید*
نشریه پرستاری مراقبت ویژه، بهار 1403 -
معرفی چک لیست کاسمین برای استفاده در مطالعات توان بخشی:یک مطالعه مروری
محمدحسین روحانی راوری، *
مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، مهر 1403 -
Stroke Survivors and Their Family Caregivers’ Experiences of Health Information Seeking: A Qualitative Study
Fatemeh Merati Fashi, Zohreh Parsa Yekta, *
International Journal of Community Based Nursing and Midwifery, Oct 2022 -
ارتباط دانش دارویی داروهای ضدانعقاد با تبعیت درمانی بیماران سالمند مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی
دانیال هوشیار، ، مهدی نوروزی، کیان نوروزی*، لیلا سامانی نژاد
نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری، پاییز 1400