کارآفرینی توسعه محور؛ رویکردی تحولی در تعلیم وتربیت

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
نیل به توسعه مهمترین هدف کشورهاست و امروزه بر کسی پوشیده نیست که کارآفرینی به عنوان موتور اصلی محرک توسعه کشورها شناخته می شود.اما کارآفرینی زمینه ها و جهت گیری های مختلفی دارد که انتخاب هریک از آنها می تواند پیامدهای خاص خودش را داشته باشد.لذا کوشش پژوهش حاضر تعیین رویکرد توسعه محور کارآفرینی و الگوی برنامه درسی آن است. براین اساس سوال های پژوهش نیز عبارتند از کارآفرینی توسعه محور چیست؟الگوی مطلوب برنامه درسی کارآفرینی توسعه محور چیست؟رویکرد حاکم دراین پژوهش کیفی است که برای پاسخ به سوال اول از روش «جستار نظرورزانه»، به عنوان روش پژوهش و ابزار «بررسی مستندات» به عنوان ابزار جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. برای پاسخ به سوال دوم نیز روش مورد استفاده توصیفی-تحلیلی بوده که به منظور گردآوری اطلاعات از روش کتابخانه ای و فیش برداری استفاده شد و منابع تحقیق نیز شامل آثار مکتوب و غیرمکتوب است.جامعه آماری پژوهش برنامه درسی کارآفرینی فناورانه نظام های رسمی آموزشی جهان است و نمونه آن به صورت هدفمند برنامه درسی کارآفرینی فناورانه سه کشور توسعه یافته (انگلستان، امریکا، کره جنوبی) و یک کشور درحال توسعه (مالزی) انتخاب شدند. یافته بخش اول پژوهش نشان داد کارآفرینی توسعه محور، کارآفرینی فناورانه است که رویکرد پرورش خردفناورانه را دنبال می کند و براساس یافته بخش دوم پژوهش نیز الگوی STEM و STEAM از مشهورترین الگوهای مطلوب برنامه درسی کارآفرینی فناورانه است. نتیجه گیری پژوهش حاضر این است که مدارس کشور با دنبال کردن رویکرد پرورش خردفناورانه دانش آموزان در برنامه های درسی خود می توانند به تربیت نسلی از کارآفرینان امیدوار باشند که بسترهای لازم برای توسعه کشور در همه ابعاد آن را فراهم می کنند. اما این امر مستلزم تغییرات و تحولاتی در سیاست-های کلان نظام تعلیم وتربیت است.
زبان:
فارسی
صفحات:
59 تا 82
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2714318 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با ثبت ایمیلتان و پرداخت حق اشتراک سالانه به مبلغ 1,390,000ريال، بلافاصله متن این مقاله را دریافت کنید.اعتبار دانلود 70 مقاله نیز در حساب کاربری شما لحاظ خواهد شد.

پرداخت حق اشتراک به معنای پذیرش "شرایط خدمات" پایگاه مگیران از سوی شماست.

اگر مقاله ای از شما در مگیران نمایه شده، برای استفاده از اعتبار اهدایی سامانه نویسندگان با ایمیل منتشرشده ثبت نام کنید. ثبت نام

اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!