بررسی تاثیر باورهای دینی واخلاقی بر فریب کاری دانشگاهی دانشجویان
پژوهش حاضر باهدف بررسی فریب کاری های آموزشی وتقلب دانشجویان در چارچوب یک مدل علی بانظر گرفتن متغرهای دینی واخلاقی انجام یافت.
شرکت کنندگان پژوهش شامل 300 نفر(134پسر و 166دختر)دانشگاه شیراز بوده که پرسشنامه-های دینداری گلاک و استارک، مقیاس بی صداقتی تحصیلی مک کابی و تروینییو، پرسشنامه هدف گرایی تحصیلی بوفارد و همکاران و پرسشنامه جهت گیری اخلاقی میلتیادیس را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از روش مدل-یابی معادلات ساختاری بوسیله نرم افزار Amos نسخه22 مدل مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها نشان داد که هرسه متغیر پایبندی به دین، هدف گرایی تحصیلی و جهت گیری هدف پیش بین منفی بی صداقتی تحصیلی می باشند. همچنین بین متغیرهای پایبندی به دین و هدف گرایی تحصیلی و بین متغیر پایبندی به دین و جهت گیری اخلاقی رابطه مثبتی برقرار است. ضرایب مسیر برای متغیر پایبندی به دین و بی صداقتی تحصیلی6/- متغیر پایبندی به دین و جهت گیری اخلاقی91/0 متغیر پایبندی به دین و هدف گرایی تحصیلی94/0 متغیر جهت گیری اخلاقی به بی صداقتی تحصیلی 35/- و متغیر هدف گرایی تحصیلی به بی صداقتی تحصیلی 0.58- بدست آمد که همگی در سطح01/ معنادار بود.
بطورکلی می توان نتیجه گرفت اعتقادات مذهبی دانشجویان، پایبند بودن به ارزش های اخلاقی و همچنین داشتن هدف و انگیزه در تحصیلی در اجتناب از تقلب در تحصیل و همچنین صداقت داشتن موثر است