رابطه بین اشراف اطلاعاتی با بازدارندگی دفاعی در مرز (مورد مطالعه منطقه مرزی جنوب شرق کشور)
اشراف اطلاعاتی ضامن موفقیت در امر دفاع و صیانت از امنیت مرز به شمار می رود و هر گونه بی توجهی به آن عواقب ناگواری را برای مرز و مرزنشنان در پی دارد. پژوهش حاضر به دنبال شناخت رابطه بین اشراف اطلاعاتی با بازدارندگی دفاعی در مرز با مطالعه موردی مرزهای جنوب شرق کشور انجام شد.
روش پژوهش:
پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت و نحوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی است. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته بر اساس متغییرها و شاخص های تحقیق می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه خبرگان، نخبگان و کارشناسان حوزه اطلاعات شاغل در فرماندهی مرزبانی استان های جنوب شرق کشور و ستاد مرزبانی فراجا و نمونه آماری به شیوه تصادفی ساده تعداد 173 در نظر گرفته شد.
روایی تحقیق از نوع سازه (همگرا و واگرا) بوده و پایایی ابزار نیز از طریق آلفای کرونباخ به میزان 898/0 محاسبه گردید. داده های به دست آمده با بهره گیری از نرم افزار «اس.پی.اس.اس» و پی.ال.اس، مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
یافته های پژوهش نشان می دهد که متغیر مستقل پژوهش «اشراف اطلاعاتی و ابعاد آن مشتمل بر اشراف اطلاعاتی موضوعی، فردی، جغرافیایی و زمانی در سطح اطمینان بیش از 95% با متغیر وابسته یعنی بازدارندگی دفاعی دارای رابطه مثبت، افزاینده و معنادار هستند. بدین معنا که با توسعه و گسترش هر واحد در اشراف اطلاعاتی در فرماندهی مرزبانی فراجا به همان میزان شاهد افزایش توان بازدارندگی دفاعی در آن یگان خواهد شد.
اشراف اطلاعاتی به عنوان یکی از مهم ترین عوامل موفقیت سازمان های اطلاعاتی نقش اساسی در امنیت دارد. از این رو جهت دستیابی به اشراف اطلاعاتی و تقویت بازدارندگی دفاعی ضروری است با استفاده بهینه از فرصت ها در راستای پیشگیری از هدر رفت منابع مادی و انسانی گام برداشت.
-
نقش فرماندهان انتظامی در جلب مشارکت سایر سازمان ها در پیشگیری از جرم مورد مطالعه کلان شهر ارومیه
علی تیموری حاجی آباد، فریبا شایگان*،
نشریه پژوهش های مدیریت انتظامی، تابستان 1403 -
آسیب شناسی تیراندازی غیرمجاز در شهرستان ورامین
*، مهدی شیرمحمدی، محسن زند
فصلنامه پژوهش های اطلاعاتی و جنایی، بهار 1403