تحلیل گونه معرف با استفاده از ایده ترکیب گروه ها/جوامع گیاهی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

در این پژوهش، قابلیت تعیین گونه معرف با استفاده از ایده گروه های ترکیبی در بازیابی جوامع گیاهی از قبل طبقه بندی شده بررسی شد.

مواد و روش ها

نخست گروه های بوم شناختی سرخدار منطقه حفاظت شده جهان نما با استفاده از TWINSPAN و برمبنای اطلاعات وفور ترکیب گیاهی مشخص شد. سپس با استفاده از روش ارزش معرف تعدیل شده و ایده گروه های ترکیبی، گونه معرف در گروه های بوم شناختی مزبور تعیین شد. مقادیر ارزش معرف گونه- گروه با استفاده از تابع multipatt تعیین شد و معنی داری آنها با استفاده از آزمون جایگشت در بسته indicspecies بررسی شد. در پایان اهمیت نتایج تعیین گونه معرف با استفاده از ایده گروه های ترکیبی در بازیابی ساختار سلسله مراتبی جوامع گیاهی سرخدار منطقه حفاظت شده جهان نما بررسی شد.

یافته ها

بهره گیری از ایده گروه های ترکیبی ضمن ارائه فهرست گونه های معرف در گروه های هدف ترکیبی، با ارائه وفاداری صفر یا عدم اجتماع پذیری همان ترکیب گونه ای در بقیه گروه ها (گروه های غیر هدف) تفکیک و تمایز گروه ها/جوامع گیاهی را با تاکید بر حضور و نبود گونه های معرف مقدور می سازد. این درحالی است که در رویکرد معمولی روش ارزش معرف (بدون ترکیب گروه ها) فقط اجتماع پذیری گونه ها به گروه های هدف مدنظر قرار می گیرد. نتایج تحقیق حاضر همچنین نشان داد که تعیین ارزش معرف گونه ها با استفاده از رویکرد ترکیب گروه ها گذشته از ایجاد تمایز جوامع گیاهی از قبل طبقه بندی شده براساس روش سنتز براون- بلانکه، سطوح مختلف ساختار سلسله مراتبی و سین تاکسون های بزرگ تر در سنتز جدولی یا دارنگاره طبقه بندی براون- بلانکه را نیز ارائه می کند.

نتیجه گیری

به طور کلی نتایج این پژوهش تصریح می کند که تحلیل گونه معرف با رویکرد ترکیب گروه ها در مقایسه با حالت انفرادی آن سبب ارائه فهرست منطقی تری از ترکیب گونه معرف برای تمایز جوامع گیاهی در پژوهش های جامعه شناسی گیاهی می شود. بنابراین می توان به قابلیت استفاده از رویکرد ترکیبی تحلیل گونه های معرف در فرایند طبقه بندی خودکار (تخصص محور) جوامع گیاهی که اجرای آن به هنگام دسترسی به پایگاه اطلاعاتی بزرگ پوشش گیاهی اجتناب ناپذیر است خوشبین بود. بهره گیری از روش تعیین گونه معرف برمبنای ایده گروه های ترکیبی به دلیل ارائه وقوع مشترک ترکیب گونه های معرف در سطوح مختلف دارنگاره طبقه بندی جوامع گیاهی، قابلیت روش های تخصص محور را در تعیین سین تاکسون های بالاتر از واحد پایه جامعه گیاهی در روش سنتز جدولی براون- بلانکه بهبود می بخشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
411 تا 428
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2722573 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)