فرا انگیزش و ارتباط آن با متغیرهای دموگرافیک در دانشجویان هوشبری کشور ایران در سال 1401

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

استراتژی های تنظیم انگیزش موجب حفظ و ارتقای انگیزش فراگیر در طی دوران تحصیل می شوند، دانشجویان هوشبری از استراتژی های تنظیم انگیزشی به دلیل شرایط چالش زای تحصیلی خود استفاده می کنند، مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان استفاده دانشجویان هوشبری دانشگاه‎های علوم پزشکی ایران از استراتژی های تنظیم انگیزش و ارتباط این استراتژی ها با متغیرهای سن، جنس، وضعیت تاهل، سال تحصیلی و تعداد ترم آنلاین انجام شد.

روش ها

این پژوهش، یک مطالعه توصیفی-مقطعی بود که بر روی 358 نفر از دانشجویان هوشبری دانشگاه های علوم پزشکی کشور ایران در سال 1401 انجام گرفت. نمونه گیری به صورت در دسترس انجام شد. ابزار مطالعه پرسشنامه ای برگرفته از مطالعات نوروزی و همکاران بود. برای تحلیل توصیفی داده ها و ارتباط راهبردها با متغیرهای دموگرافیک از آزمون های Mann-Whitney U test، Kruskal-Wallis H test و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد، همبستگی بین استراتژی ها با ضریب همبستگی اسپیرمن مورد سنجش قرار گرفت، میانگین نمره خرده مقیاس ها استاندارد شد و با تجزیه و تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر، تفاوت آماری بین میانگین ها نشان داده شد، تمام آنالیزها با نرم افزار SPSS22 انجام شد.

نتایج

نتایج نشان داد ضریب همبستگی اسپیرمن بین تمام خرده مقیاس ها بالای 3/0 بود و متغیرهای جنس، تعداد ترم آنلاین با استراتژی تنظیم علاقه موقعیتی و متغیرهای تاهل و وضعیت سکونت به ترتیب با استراتژی آگاهی موقعیتی پیشگیرانه و استراتژی رابطه مندی (p<0.05) ارتباط داشتند و همچنین متغیر سن با خرده مقیاس های سازمان دهی محیطی و تنظیم علاقه موقعیتی همبستگی معکوس در سطح (p<0.05) داشت، نمره استاندارد شده دانشجویان هوشبری در اکثر خرده مقیاس ها در سطح معنی دار 001/0 تفاوت با یکدیگر داشت.

نتیجه گیری

نتایج این مطالعه نشان داد که دانشجویان هوشبری از اکثر استراتژ ی های تنظیم انگیزشی به میزان یکسان استفاده نمی کنند، و همچنین برخی از استراتژی های تنظیم انگیزشی با متغیرهای دموگرافیکی ارتباط دارند.

زبان:
فارسی
صفحات:
323 تا 332
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2723583 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)