تدوین راهبردهای تحقق برندسازی با بهره گیری از رویکرد شهر هوشمند براساس ابعاد اقتصادی در منطقه شش تهران محله یوسف آباد

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
اهداف

در این تحقیق، به تدوین راهبردهای تحقق برندسازی با بهره گیری از رویکرد شهر هوشمند براساس ابعاد اقتصادی در محله یوسف آباد واقه در منطقه 6 شهر تهران پرداخته شد.

روش شناسی:

 این تحقیق تحلیلی کاربردی در سال 1402 در محله یوسف آباد تهران انجام شد. ابزار تحقیق پرسشنامه بود که بر اساس مطالعه پیشینه تحقیقاتی در یک بعد اقتصادی با مولفه های اقتصادی طراحی شده برای محدوده مورد مطالعه شامل تسهیلات خدماتی و گردشگری (5 شاخص)، ویژگی ها و دارایی های منحصربه فرد محله (6 شاخص)، خدمات حمل و نقل و دسترسی مناسب (6 شاخص)، خدمات و زیرساخت های شهری (4 شاخص)، جایگاه بین المللی شهر (4 شاخص) و سرمایه گذاری و تجارت (3 شاخص) طراحی شد. برای سنجش روایی محتوایی و صوری، از روش نخبگان استفاده شد. سپس پرسشنامه در میان 30 نفر از برنامه ریزان شهری در منطقه 6 تهران توزیع شد. داده ها با استفاده از آزمون تی تک نمونه و فریدمن در محیط SPSS 23 تحلیل شد.

یافته ها

بالاترین میانگین در مولفه های اقتصادی مربوط به خدمات حمل و نقل و دسترسی مناسب (2/4) و کمترین میانگین مربوط به مولفه تسهیلات خدماتی و گردشگری برابر با مقدار 89/2 بود. نتایج رتبه بندی مولفه های حاکی از این بوده که در شاخص تسهیلات خدماتی و گردشگری، مولفه های وجود مراکز تفریحی و سرگرمی (189/0) و وضعیت هتل ها و مسافرخانه ها (189/0)، در شاخص ویژگی های و دارایی های منحصر به فرد محله، آثار و بناهای منحصر به فرد (062/0)، در شاخص خدمات و زیرساخت های شهری، مولفه های وضعیت تاسیسات شهری (182/0) و وضعیت تجهیزات شهری (179/0)، در شاخص جایگاه بین المللی شهر، بهره مندی از قدرت تبلیغات (210/0)، در شاخص سرمایه گذاری و تجارت، وضعیت بازارها و مراکز فروش رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

نتیجه گیری

مولفه اقتصادی با ضریب بتای 438/0 تاثیر بسزایی بر شهر هوشمند دارد. وضعیت اقتصادی به صورت معنی داری پیشبینی کننده شهر هوشمند است.

زبان:
فارسی
صفحات:
207 تا 214
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2737600 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)