اولویت بندی مسائل سیاست زیست محیطی جمهوری اسلامی ایران
امروزه اینکه سیاست های زیست محیطی چگونه ساخته می شوند، چقدر موثر هستند و چگونه می توانند یا باید بهبود یابند، موضوع توجهی برای دولت ها می باشد. از همین رو، هدف از انجام این پژوهش اولویت بندی مسائل سیاست زیست محیطی جمهوری اسلامی ایران است.
روش پژوهش:
روش انجام این پژوهش بر اساس تحلیل اثرات متقابل/ساختاری می باشد. همچنین، جامعه آماری این پژوهش 10 نفر از خبرگان حوزه ی سیاست های محیط زیست متشکل از اساتید هیات علمی دانشکده مدیریت، اقتصاد و علوم ریاضی و آمار دانشگاه سمنان با شرایط دارا بودن مدرک دکتری تخصصی در حوزه سیاست گذاری و خط مشی گذاری عمومی و سابقه علمی-پژوهشی ده ساله در حوزه فعالیت های سیاست های زیست محیطی کشور می باشد. داده های این تحقیق از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه کیفی امتیاز دهی از 0 تا 3 طبق ماتریس میک مک جمع آوری شده است. همچنین تجزیه و تحلیل داده ها بر مبنای خروجی نرم افزار میک مک می باشد.
در رتبه بندی نهایی نفوذ و وابستگی میک مک در بحث تاثیر گذاری یا مشارکت مدنی زیست محیطی و شکل گیری اقتصاد سبز توانستند بیشترین نفوذ را بین مسائل به خود اختصاص دهند و پویایی و چابکی نظام اداری کمترین نفوذ را در بین مسائل دارد در بحث وابستگی مسائل زیست محیطی به ترتیب بهبود رفتار شهروندی زیست محیطی و مشارکت مدنی زیست محیطی بیشترین وابستگی یا تاثیرپذیری را به خود اختصاص دادند و چابکی نظام اداری هم کمترین میزان وابستگی را در بین مسائل را دارد.
اجرای سیاست های زیست محیطی می تواند به کشور کمک کند تا مشارکت و همکاری با سایر کشورها برای مقابله با چالش های زیست محیطی ملی و بین المللی را داشته باشد. مشارکت مدنی زیست محیطی در کنار شکل گیری اقتصاد سبز توسط دولت به شیوه ای هم افزایی و تقویت کننده متقابل عمل می کنند تا از افزایش شمولیت، شفافیت و پاسخگویی در حاکمیت سیاست زیست محیطی حمایت کنند.
-
تاثیر اقدامات رهبری تحول آفرین و رهبری اخلاقی بر عملکرد پایدار سازمانهای دولتی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
بهروز رضایی منش، محمدجواد کاملی، *
نشریه مطالعات رهبری فرهنگی، تابستان 1403 -
تاثیر رهبری تحول آفرین بر بهداشت روانی کارکنان در محیط کار با نقش میانجی تاب آوری منابع انسانی
بهروز رضایی منش، *، محسن نوروزی اردکی
نشریه مدیریت دولتی تطبیقی، بهار 1403