یک مطالعه مروری روایتی: پاندمی کووید :19 احتمال بیوتروریسم
پیامدهای حملات بیولوژیک از هم پاشاندن فعالیت های اجتماعی و اقتصادی، شکست اقتدار حکومت ها و ایجاد اختلال در پاسخ های نظامی آن ها است. هدف از مطالعه ی حاضر، مرور مطالعات انجام شده در زمینه بررسی منشا بیماری کووید-19 و احتمال بیوتروریسم بودن پاندمی کووید-19 می باشد.
پژوهش حاضر یک مطالعه مروری می باشد که در سال 2022 انجام شده است. پایگاه های داده های بین المللی شامل PubMed، Scopus، Web of science و Google scholar و پایگاه داده های ملی ایران شامل بانک اطلاعات علمی (Sid) و Magiran بود. در مجموع 90 مقاله بازیابی شد. نهایتا 11 مقاله وارد مطالعه شدند که نتایج آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
از همان ابتدای شیوع بیماری کووید-19 در چین و سپس در سراسر جهان تحلیل های زیادی درباره بیولوژیکی بودن آن منتشر شد که کرونا ویروس یک جنگ بیولوژیکی و مصداق بیوتروریسم است. نتایج بررسی مقالات یافت شده در این پژوهش نشان داد بیشتر مطالعات (50 %) بر بیوتروریسم نبودن و عمدی نبودن انتشار ویروس کرونا تاکید دارند. تنها 30 درصد مقالات به بیوتروریسم بودن پاندمی کووید-19 اشاره کرده اند و 20 درصد مطالعات نیز در این زمینه با تردید سخن گفته اند.
جهان به یک رویکرد متفکرانه و هدایت شده برای تحقیقات امنیت بیولوژیکی برای مقابله با چالش های قرن بیست و یکم نیاز دارد. آگاه سازی مسئولین و مردم از عوامل بیوتروتریسم و تشخیص سریع آن ها می تواند در امر پیشگیری از بروز این حوادث اهمیت بسزایی داشته باشد.
-
تبیین موانع و راهکارهای انجام ورزش از دیدگاه بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس
محبوبه سجادی، وحید ناصری سلحشور، فائضه بنی یعقوبی، *
نشریه ابن سینا، بهار 1403 -
Modulation of Ionizing Radiation-Induced Apoptosis by Taurine in Human Peripheral Blood Lymphocytes: Flow Cytometry-based Quantification
Shahab Faraji, Mohsen Rajaeinejad, Hamed Bagheri *, Mohammad Afshar Ardalan, Hossein Moutabian, Faramarz Ehsani, Mohammad Pourarjmand, Samira Sadat Mirshafieyan, Farshid Alazamani, Susan Cheraghi
Journal of Biomedical Physics & Engineering, May-Jun 2024