تاثیر بذر کتان بر آمادگی سرویکس و پیامد زایمان در زنان نخست زا: یک کارآزمایی بالینی تصادفی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

برای تسهیل زایمان طبیعی و کاهش سزارین، از داروهای شیمیایی و گیاهی استفاده می شود. عدم آمادگی سرویکس با عوارض متعددی همراه است. با توجه به اینکه داروهای شیمیایی ممکن است با عوارض مادری و جنینی همراه باشند، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مصرف بذر کتان بر آمادگی سرویکس و پیامد زایمان انجام شد.

روش کار

این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی در سال 1400-1397 بر روی 120 زن باردار نخست زای مراجعه کننده به مطب مامایی شهرستان رفسنجان انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. 28 بسته 10 گرمی پودر بذر کتان در اختیار گروه مداخله قرار گرفت تا از هفته 37 بارداری تا زمان زایمان هر صبح ناشتا یک بسته را در یک لیوان آب ولرم میل نمایند. در گروه کنترل مداخله ای انجام نشد. ابزار مطالعه، پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و مامایی بود و دو گروه از نظر آمادگی سرویکس و پیامدهای مادری و نوزادی با یکدیگر مقایسه شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون های آماری تی مستقل و کای اسکوئر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

یافته ها

در هنگام مراجعه، دو گروه از نظر آمادگی سرویکس تفاوت آماری معنی داری داشتند و در گروه مداخله آمادگی سرویکس بیشتر بود (01/0=p). همچنین طول مرحله اول زایمان در گروه مداخله کمتر بود (03/0=p). دو گروه از نظر سایر پیامدهای زایمان شامل علت بستری، القاء و تقویت دردهای زایمانی، طول مرحله دوم، دیسترس جنین، دفع مکونیوم، نوع زایمان، آپگار دقیقه اول و پنجم و خونریزی پس از زایمان تفاوت آماری معنی داری نداشتند (05/0<p).

نتیجه گیری

استفاده از بذر کتان خوراکی باعث افزایش احتمال آمادگی سرویکس و کوتاه تر شدن مرحله اول و سیر زایمان می شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 9
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2747278 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)