بررسی تطبیقی نظریات آیت الله مکارم شیرازی و آیت الله جوادی آملی در مورد حقوق اساسی شهروندان و تاثیر آن بر قانون اساسی ایران

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:

این مقاله به بررسی تطبیقی نظریات آیت الله ناصر مکارم شیرازی و آیت الله عبدالله جوادی آملی در مورد حقوق اساسی شهروندان و تاثیر این نظریات بر قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می پردازد. در این پژوهش، دیدگاه های دو فقیه بزرگ در زمینه حقوق فردی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مورد تحلیل قرار گرفته و تاثیرات آن ها بر اصول مختلف قانون اساسی بررسی می شود. آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر عدالت اجتماعی و حقوق بشر، به تدوین حقوق اجتماعی و سیاسی پرداخته، در حالی که آیت الله جوادی آملی با رویکردی فلسفی تر، به تبیین حقوق اساسی بر مبنای اصول عقلانی و دینی پرداخته است. این مقاله همچنین به بررسی شباهت ها و تفاوت های نظریات این دو فقیه و تاثیرات آن ها بر شکل گیری نظام حقوقی پس از انقلاب اسلامی ایران می پردازد و پیشنهاداتی برای بهبود حقوق اساسی شهروندان در قانون اساسی ارائه می دهد.

زبان:
فارسی
صفحات:
28 تا 36
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2750960 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با ثبت ایمیلتان و پرداخت حق اشتراک سالانه به مبلغ 1,390,000ريال، بلافاصله متن این مقاله را دریافت کنید.اعتبار دانلود 70 مقاله نیز در حساب کاربری شما لحاظ خواهد شد.

پرداخت حق اشتراک به معنای پذیرش "شرایط خدمات" پایگاه مگیران از سوی شماست.

اگر مقاله ای از شما در مگیران نمایه شده، برای استفاده از اعتبار اهدایی سامانه نویسندگان با ایمیل منتشرشده ثبت نام کنید. ثبت نام

اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!