هویت شغلی دانشجویان دکتری: بازیگر اجتماعی یا عامل با انگیزه
در این پژوهش هویت دکتری دانشجویان دانشگاه اصفهان مورد بررسی قرار گرفت تا کشف شود که دانشجویان دکتری در تعریف خود به دنبال چیستند و چه عواملی در شکل گیری هویت شغلی آنها نقش داشته است.
پژوهش بر اساس رویکرد کیفی، نظریه زمینه ای و روش چارمز انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان دکتری دانشگاه اصفهان است. از روش نمونه گیری نظری و هدفمند برای انتخاب نمونه پژوهش استفاده شد. داده ها از طریق مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته با 17 دانشجوی در حال تحصیل و فارغ التحصیل دوره دکتری دانشگاه اصفهان به دست آمد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار MAXQDA نسخه 20 استفاده شد.
بر اساس تحلیل داده های حاصل از مصاحبه، مدل مفهومی هویت دکتری دانشجویان استخراج شد که فرایند ساخت هویت دکتری دانشجویان را نشان می دهد.
هویت دکتری نتیجه بافت فرهنگی و اجتماعی است که دانشجویان در آن مشغول به تحصیل هستند. در بافت جامعه ایران، دانشجویان هویت دکتری خود را به عنوان «بازیگر اجتماعی» تعریف نمودند. به منظور رشد هویت دکتری دانشجویان به سوی عامل باانگیزه، نیاز به فضایی تاملی (به صورت دوره های رسمی یا غیررسمی) در سیستم آموزشی دوره دکتری است.
-
سوگواری در تنهایی و تبیین حمایت اجتماعی پس از فقدان های تروماتیک در دوران کووید-19: مطالعه ای کیفی
زهرا عسگری، *، محمدرضا عابدی
مجله پژوهش های کاربردی روانشناختی، پاییز 1403 -
مشاوره پس از فقدان تروماتیک: تاثیر بر خودشفقتی، رشد پس از تروما و افسردگی در سوگواران شهر اصفهان
زهرا عسگری*، ، محمدرضا عابدی
مجله پژوهش های روان شناسی بالینی و مشاوره، بهار و تابستان 1403