تبیین اشتیاق تحصیلی بر اساس ادراک از سبک های تربیتی والدین و پایگاه اقتصادی اجتماعی با میانجیگری اهداف پیشرفت
اشتیاق از مهم ترین مولفه هایی است که به عنوان سرمایه ی روانی دانش آموزان تعریف می شود. هدف از انجام پژوهش حاضر تبیین اشتیاق تحصیلی بر اساس ادراک از سبک های تربیتی والدین و پایگاه اقتصادی اجتماعی با میانجیگری اهداف پیشرفت بود.
برای انجام تحقیق توصیفی حاضر که به روش مدل یابی معادلات ساختاری انجام شد از بین دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه رشته های نظری شهر تهران در سال تحصیلی 1398-1397 (با توجه به حجم بالای جامعه) تعداد 385 نفر و با روش تصادفی خوشه ای چند مرحله ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. سپس پرسشنامه های اشتیاق تحصیلی پینریچ (1991)، پرسشنامه ادراک از سبک های تربیتی والدین گرولنیک، دسی و رایان (1997)، پرسشنامه اهداف پیشرفت الیوت و موریاما (2008) و پرسشنامه محقق ساخته پایگاه اقتصادی اجتماعی خانواده بین افراد نمونه توزیع و جمع آوری شد. نهایتا از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها استفاده شد.
نتایج نشان داد که ادراک از سبک های تربیتی والدین، پایگاه اجتماعی- اقتصادی و اهداف پیشرفت به صورت مستقیم قادر به تبیین اشتیاق تحصیلی بودند.
با توجه به نتایج تحقیق می توان عنوان کرد که اشتیاق تحصیلی از اثر توامان و هم افزای متغیرهای خانوادگی- محیطی (ادراک از سبک های تربیتی والدین و پایگاه اجتماعی-اقتصادی) و شناختی (اهداف پیشرفت) برخوردار است.
-
تدوین پروتکل درمان تلفیقی طرحواره و شفقت به خود و امکان سنجی آن بر دلزدگی زناشویی زنان مبتلا به اختلال شخصیت مرزی
شیرین راد کرمانی، *، پگاه فرخزاد
نشریه رویش روان شناسی، شهریور 1403 -
اثربخشی درمان متمرکز بر خانواده بر سرمایه روانشناختی مراقبین بیماران اسکیزوفرنی
راحله حسینی، *، داود تقوایی
مجله تحقیقات علوم رفتاری، بهار 1403