تاثیر سبک مدیریت شهری بر سلامت جسم و روان شهروندان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

سلامت جسم و روان شهروندان در هر کشوی از اهداف اصلی مدیریت می باشد لذا هدف اصلی در این پژوهش تاثیر سبک مدیریت شهری بر سلامت جسم و روان شهروندان بود.

روش کار

با توجه به ماهیت پژوهش که به دنبال بررسی رابطه بین متغیرهای پژوهش می باشد، پژوهش حاضر از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه شهروندان شهر تهران به تعداد بیش از 8 میلیون نفر تخمین زده شد که حجم نمونه از طریق جدول کرجسی مورگان تعداد 384 نفر، به روش نمونه گیری تصادفی در دسترس در نظر گرفته شد. ابزار گردآوری در این پژوهش پرسشنامه های محقق ساخته مدیریت شهری 38 سوالی و سلامت روانی دیوید گلدبرگ (1972) با 24 گویه استفاده شده است. در این پژوهش به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون PLS2 و spss استفاده شد.

یافته ها

نتایج نشان داد که مقدار معنی داریt ، بزرگتر از 96/1 می باشد. چون ضریب مسیر استاندارد بین این دو متغیر مثبت و برابر با 610/0 به دست آمده است، لذا می توان گفت که با افزایش یک انحراف استاندارد در سبک مدیریت شهری شاهد افزایش سلامت جسمی و روانی شهروندان به اندازه 610/0 انحراف استاندارد خواهیم بود. بنابراین با احتمال 95 % سبک مدبریت شهری بر سلامت جسمی و روانی شهروندان تاثیر معنی داری دارد.

نتیجه گیری

نتایج نشان داد که سلامت جسم و روان شهروندان از اهداف مهم در هر جامعه است که سبک مدیریت شهری می تواند به عنوان مالی مهم و اثرگذار بر این مولفه ها مد نظر قرار گیرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
285 تا 293
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2756790 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)