اثربخشی تمرین مهارت های روانشناختی بر ادراک درد در تکواندوکاران با آسیب رباط صلیبی قدامی
آسیب دیدگی ورزشی با پاسخ های منفی روانشناختی همراه می باشد؛ عوامل روانشناختی در پیامدهای پس از درمان نقش دارند و بر نحوه درک ورزشکاران از درد و همچنین تمایل آنها برای بازگشت به سطح فعالیت قبلی و شرکت در توانبخشی تاثیر می گذارند. بنابراین هدف پژوهش حاضر، اثربخشی تمرین مهارت های روانشناختی براستحکام روانی و اعتماد به نفس در تکواندوکاران با آسیب رباط صلیبی قدامی بود.
پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه تکواندوکاران مرد دارای آسیب رباط صلیبی شهر تهران در 3 ماهه اول سال 1402 بود. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی30 نفر انتخاب و به روش کاملا تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گروه کنترل (15 نفر) جایگزین شدند. ابزار پژوهش نیز شامل پرسشنامه ادراک درد مک گیل (MPQ) بود. داده ها بر اساس آزمون تحلیل کواریانس تک متغیره (آنکوا) توسط نرم افزار SPSS -26 تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها نشان داد که با توجه به (717/74F= و 01/0(p< بین دو گروه کنترل و آزمایش در میزان ادراک درد تفاوت معنی دار وجود دارد و با توجه به میانگین نمرات گروه آزمایش و کنترل در پس آزمون، می توان گفت تمرین مهارت های روانشناختی بر ادراک درد تکواندوکاران با آسیب رباط صلیبی قدامی تاثیر معناداری دارد. میزان این اثربخشی نیز 79/0 بود.
در مجموع می توان بیان داشت که تمرین مهارت های روانشناختی بر ادراک درد در تکواندوکاران با آسیب رباط صلیبی قدامی دارد.