بررسی فراوانی و شدت عوارض متعاقب انواع جراحی های پریودنتال
عوارض جراحی های پریودنتال و عوامل مرتبط با آنها از مهمترین مواردیست که کلینیسین باید با علل و انواع ان آشنا باشد. در نتیجه، هدف این مطالعه، تعیین و مقایسه ی فراوانی، شدت و روند تغییرات عوارض پس از جراحی های فلپ پریودنتال با و بدون جراحی استخوان در بخش تخصصی پریودانتیکس دانشگاه علوم پزشکی تهران و عوامل مرتبط با آن هاست.
در این مطالعه تحلیلی آینده نگر 119 بیمار بخش پریودانتیکس دانشگاه علوم پزشکی تهران، که تحت عمل جراحی فلپ پریودنتال یا جینجیوکتومی قرار گرفتند، وارد این مطالعه ی آینده نگر شدند. میزان درد، تورم و کبودی براساس معیار VAS در همان روز، یک و سه روز بعد ارزیابی شد. در جلسه ی فالوآپ روز هفتم، مجددا میزان درد، تورم و کبودی پرسیده شد و tenderness و تورم از نظر جراح ثبت و حضور dehiscence فلپ و چرک بررسی شد. تفاوت میزان عوارض در روزهای مختلف و همچنین اختلاف روند تغییرات آنها، میان جراحیهای مختلف، با آزمون Generalized estimating equations) GEE)؛ و ارتباط ویژگی های زمینه ای و جراحی با میزان عوارض، با آزمون من ویتنی و همبستگی سنجیده شد.
میانگین درد و تورم به ترتیب در روزهای 0 و 1 به طوری معناداری بیشتر از روزهای دیگر بود. روند تغییرات میانگین عوارض میان دو گروه جراحی فلپ با و بدون جراحی استخوان تفاوتی نداشت. Tenderness، تورم، dehiscence فلپ و خروج چرک از نظر جراح به ترتیب در %31 ،%31، %1 و %0 بیماران بعد از یک هفته وجود داشت.
عوارض پس از جراحی های فلپ پریودنتال، به جز درد و تورم خفیف ناشایع بودند.